Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredu auttoi 40 taitoa vuodessa -haasteen suorittamisessa

Julkaistu 13.5.2020 15.49

IT-konsultti Jani Rosti haastoi itseään ja opetteli 40 uutta taitoa vuodessa. Kokemusta kertyi niin puimisesta, puiden istuttamisesta kuin tilausajoista linja-autollakin.

Mies seisoo metsätyömaalla.
 

Tredun yrityspalvelut auttoi Janin metsätraktorin rattiin ja ohjelmoimaan NC-sorvia. Jani oli etukäteen ajatellut, että kalliita koneita vaativat taidot jäisivät haaveeksi, mutta Tredun avulla hän pääsi kiinni näihinkin taitoihin.

– Tredun henkilökunnan vastaanotto oli mahtava! Jani kertoo.

Työssään Jani auttaa eri alojen yrityksiä, ja käytännöllisten taitojen kautta hän pääsee lähemmäksi asiakkaita.

– Taitojen opettelun myötä ymmärrän kouriintuntuvammin esimerkiksi hevosyrittäjien arkea. Ihmiset arvostavat sitä, että on kiinnostunut ja ainakin yrittänyt opetella jotain heidän työstään.

Haastevuoden aikana Janille kertyi mittava määrä ajankohtaista tietoa eri alojen palvelu- ja liiketoimintamalleista, koneoppimisesta, turvallisuus- ja perehdytyskäytännöistä. Unohtamatta tietenkään oppimista itsestään!

– Parasta kouluttautumisessa on, ettei koskaan voi etukäteen tietää mitä kaikkea päivästä tarttuu matkaan. Riittää että antaa aikaa ja haluaa oppia.

Janin taitohaaste jatkuu tänä vuonna maltillisella tahdilla. Haaveena on päästä ajamaan rahtikeikka puoliperävaunurekalla ja kokeilla kuormausnosturia.