Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Uusi ura Tredun uraohjauksen avulla

Julkaistu 8.12.2021 15.48

Minna Käyhkö, 28, lähti hakemaan uuttaa suuntaa työuralleen Tredun uraohjauksesta, johon hän ilmoittautui OMA-valmentajan suosittelemana.

 

Kangasalla asuva Käyhkö halusi pohtia uusia alavaihtoehtoja ja koulutuksia, sillä peruskoulun jälkeen opiskeltu hoitoala ei tuntunut enää täysin omalta. Käyhkö lähti uraohjaukseen keskustellakseen vaihtoehdoistaan uraohjaajan kanssa. Päiväkodeissa sijasuuksia tehnyt Käyhkö oli nuorena työskennellyt teollisuuden parissa, ja hän oli alkanut miettiä, voisiko uusi ura löytyä esimerkiksi logistiikka-alan puolelta.

Uraohjauksen aikana käytiin perusteellisia keskusteluja eri teollisuuden aloista ja erilaisista mahdollisuuksista kouluttautua uuteen ammattiin. Pian Käyhkö päätyi aiemmin pohtimaansa logistiikka-alaan, ja vielä tarkemmin työvoimakoulutuksena tarjottavaan terminaalimoniosaajan koulutukseen. Terminaalimoniosaaja on logistiikka-alan osatutkintokoulutus, joka valmistaa opiskelijaa erilaisiin varastoalan työtehtäviin. "Sain uraohjauksessa paljon tietoa eri koulutusmahdollisuuksista, ja rennoissa tapaamisissa sai selvitettyä hyvin omia ammatinvalintaa koskevia ajatuksia", Käyhkö kuvailee kokemustaan ja jatkaa: "jälkeenpäin harmitti ainoastaan se, miksen hakeutunut uraohjaukseen jo aiemmin!"

Kurkistuksen kautta uudelle alalle

Uraohjaajan suosituksesta Käyhkö osallistui häntä myös kiinnostavan Elintarvikealan Kurkistus-tapahtumaan, jossa alan työnantajat sekä Tredu esittelevät työllistymis- ja kouluttautumismahdollisuuksia. Pian Kurkistuksen jälkeen Käyhkö huomasi haussa olevan työpaikan Atrialla, johon hän haki Kurkistuksessa alasta saamansa positiivisen kuvan myötä. Ilokseen Käyhkö sai hakemansa paikan.

Vaikka Käyhkön logistiikka-alan koulutus lykkääntyi hetkeksi, uusi työ voi avata monia uusia mahdollisuuksia. Tredussa on mahdollisuus suorittaa elintarvikealan opintoja, ja toisaalta isoissa elintarvikeyhtiöissä on myös paljon erilaisia logistiikka-alan työmahdollisuuksia. Tredu tarjoaa oppisopimuksia ja työpainotteisia koulutusmahdollisuuksia, joissa räätälöidään koulutus sekä opiskelijalle että työnantajalle sopiviksi.

Minna Käyhkölle kulunut syksy avasi monia uusia mahdollisuuksia ja tulevaisuus näyttää, minne uusi polku johdattaa. "Suosittelen uraohjausta lämpimästi kaikille, joilla on pienintäkään epävarmuutta koulupolun valinnasta tai joilla on uuden ammatin valinta edessä", Käyhkö kiittelee.

Tredun uraohjaus ja Kurkistukset urasuunnittelun tukena

Tredun uraohjaukseen voi ilmoittautua nettisivujen kautta. Uraohjaus on kaikille oman osaamisen kehittämisestä kiinnostuneille avoin ja maksuton palvelu. Tredun uraohjaajat ovat uraohjaukseen sekä opinto-ohjaukseen koulutettuja ammattilaisia.

Ulkoinen linkkiHakeutuminen palveluihin ja lisätiedot

Kurkistukset ovat parin tunnin pituisia katsauksia Tredun eri koulutusaloihin. Kurkistuksissa esitellään alan työllisyysnäkymiä ja erilaisia koulutuksia, ja niissä on mukana myös työelämän edustus. Käy kurkkaamassa seuraavien Kurkistusten alat ja ajankohdat Tredun tapahtumat-sivuilta:

Ulkoinen linkkiTredun tapahtumat

Katso video Tredun uraohjauspalveluista!


Teksti Marjut Silvennoinen & Mariia Haatanen