Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Kiilto ja Tredu tiivistävät yhteistyötään vastatakseen tulevaisuuden muuttuviin osaamistarpeisiin työelämälähtöisesti

Julkaistu 8.10.2021 10.20

Kiilto ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ovat solmineet strategisen yhteistyökumppanuuden 1.10.2021. Kumppanuus mahdollistaa monitahoisen yhteistyön, joka rakentaa aidosti siltoja työelämän ja ammatillisen koulutuksen välillä. Yhteistyö voi pitää sisällään esimerkiksi työssäoppimista, täsmäkoulutuksia, henkilöstön osaamisen kehittämistä, yritys- ja puhujavierailuja, oppisopimuskoulutusta ja erilaisia työvoimapalveluita.

 

"Meille yhteistyö tarjoaa keinoja Kiillon kasvustrategian toteuttamiseen ja mahdollisuuden sitouttaa potentiaalisia tulevaisuuden työntekijöitämme jo heidän opintojensa aikana. Kumppanuuden ytimessä on myös ennakointi, jonka avulla voimme oikea-aikaisesti vastata muutoksiin osaamistarpeissamme", Kiillon Chief People Officer Kati Korolainen-Kujala toteaa.

Monipuolisuus ja asenne yhdistävät

Nyt solmittu laajamittainen kumppanuus on luontevaa jatkoa pitkälle työssäoppimisyhteistyölle Kiillon ja Tredun prosessiteollisuus- ja laboratorioalan välillä.

"Meillä Tredussa on keskeistä prosessiteollisuuden turvallisuuskulttuurin sekä bio- ja kiertotalouden kehittäminen. Kumppanuuden myötä uskomme etenevämme asiassa oikeaan suuntaan", kertoo koulutuspäällikkö Ari Holsti.

Tuore yhteistyö kattaa Tredun puolelta yhteensä seitsemän eri koulutusalaa ja ulottuu Kiillolla halki organisaation, esimerkiksi toimitusketjun eri vaiheisiin, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan ja monipuolisesti eri liiketoimintaosaamiseen.

"Haluamme katsoa yhdessä tulevaisuuteen kumppaniyritystemme kanssa ja ennakoida tulevaisuuden suuntaviivoja parhaamme mukaan vastataksemme oikeanlaisella osaamisella mahdollisimman hyvin tulevaisuuden osaamistarpeisiin", kuvailee projektipäällikkö Kaisu Paloheimo Tredun yritys- ja työnantajapalveluiden toimintaperiaatteita.

Yhteisessä aloitustilaisuudessa 5.10. toimintaa oli käynnistämässä iso joukko esihenkilöitä Kiillosta ja opettajia sekä muita yhteyshenkilöitä Tredusta. Molemminpuolinen tutustuminen loi pohjaa sujuvalle yhteistyölle.

"Olemme tästä yhteistyöstä todella innoissamme. Meillä on monenlaisia yhtymäkohtia ja samankaltaisia painopistealueita: esimerkiksi Kiillon kulttuurin kulmakivistä tunnistamme samankaltaisen asenteen, joka Tredun Rohkee, retee ja reilu -arvojenkin taustalla vaikuttaa. Ympäristövastuullisuus on myös meille molemmille tärkeä kehittämisalue, jossa voimme varmasti oppia toinen toisiltamme", Tredun asiakkuusjohtaja Pirjo Järvinen lisää.

Lisätietoja:

Kati Korolainen-Kujala, CPO, Kiilto, p. 050 482 1429, kati.korolainen-kujala@kiilto.com

Kaisu Paloheimo, projektipäällikkö, Tredu, p. 041 730 3908, kaisu.paloheimo@tampere.fi

----

Kiilto on kasvava yli satavuotias suomalainen perheyritys, jonka visio on vuodessa 2080. Kiilto kehittää, valmistaa ja myy kemianteollisuuden ratkaisuja neljällä eri liiketoiminta-alueella, joita ovat rakentaminen, teollisuuden liimat ja palonesto, ammattihygienia sekä kuluttajatuotteet. Kiillon toiminnan ydinajatuksia ovat ympäristöjohtajuus, läheisyys ja sitoutuminen tulevaisuuteen. Kiilto toimii yhdessätoista maassa ja työllistää yhteensä lähes 1000 henkilöä. Vuonna 2020 Kiillon liikevaihto oli noin 294 miljoonaa euroa.

www.kiilto.fi

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä, joka toimii Pirkanmaalla 14:ssä eri toimipisteessä. Tredu on osa Tampereen kaupunkia.

www.tredu.fi


Teksti Satu Makkonen, Kati Korolainen-Kujala, Kaisu Paloheimo

Kuvat Satu Makkonen