Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Animoinnin ja liikegrafiikan toteuttaminen

osatutkinto

Koulutuksessa opit 2D-animoinnin perusteet, suunnittelua sekä yleiset perustekniikat ja toteutustavat. Tavoitteena on mahdollistaa tehokas työskentely erilaisten animaatiotuotantojen parissa. Toteutuksissa paneudutaan mm. erilaisten verkkobannerien, display-mainosten, ohjevideoiden, somemainosten ja videotuotannon animaatioiden toteuttamiseen ja julkaisemiseen.

Koulutuksen animointisisältöön kuuluu kineettinen typografia, yksinkertaiset hahmoanimaatiot, kuvien ja grafiikan animointi, videon liikkeenseuranta-animaatio (motion tracking) sekä tutustuminen liikkeentunnistukseen (motion capture). Näitä taitoja soveltamalla voit tuottaa monipuolista mainos- ja markkinointimateriaalia eri viestintäkanaviin sekä tehdä huomiotaherättävää web- ja somesisältöä. Pääset myös elävöittämään sähköistä viestintämateriaaliasi ja laajentamaan viestintäkeinojasi animoinnin avulla.

Kurssin töissä toimitaan graafisen alan työympäristössä typografian, vektorigrafiikan, kuvien, videon ja äänen osalta. Näiden osa-alueiden tuntemus ja niissä käytettävien Adoben CC-ohjelmistojen peruskäyttö on tarvittavaa pohjaosaamista. Animoinnissa pääasiassa käytettävät Adobe-ohjelmistot ovat Animate ja After Effects. Lisäksi käytetään mm. seuraavia CC-perheen ohjelmia: Photoshop, Premiere, Character Animator, Audition ja Media Encoder.


Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnosta tutkinnon osa - Animoinnin ja liikegrafiikan toteuttaminen.

Koulutuksen sisältö

• 2D-animaation perusteet ja työtavat
• Photoshopin, Adobe Animaten ja After Effectsin peruskäyttö animoinnissa
• Kineettinen typografia, hahmoanimaatio, grafiikan animointi
• Erilaisten animaatioelementtien suunnittelu ja jukaisu eri kanaviin
• Videon liikkeenseuranta ja liikkeentunnistus animoinnin osana