Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Kaksi opiskelijaa ohjaa robottia, toinen on läppärillä ja toinen ohjauslaitteella

Koneautomaatioasentaja, AMK-polku

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

AMK-polku antaa sinulle mahdollisuuden hakea joustavasti TAMKin konetekniikan insinööriopintoihin ammatillisen perustutkinnon jälkeen. Osana kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoasi suoritat noin vuoden AMK-opintoja, jotka lyhentävät opiskeluaikaasi ammattikorkeakoulussa.

Suoritat kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon kolmessa vuodessa, tutkintonimikkeenä on koneautomaatioasentaja. Opintojen aikana suoritat noin 60 op ammattikorkeakoulun opintoja, jotka sisällytetään ammatilliseen perustutkintoon. AMK-opintojen toteuttamisesta vastaa Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK).

Koneautomaatioasentajat ovat automaatiolaitteiden moniosaajia. Koneautomaatioasentaja työskentelee teollisuuden ja kiinteistöjen automaatioon liittyvissä laiterakennus-, käyttöönotto-, valvonta- ja kunnossapitotehtävissä. Hän tuntee koneautomaation komponenttien ja laitteiden rakenteita ja toimintaa sekä robotiikkaa. Koneautomaatioasentaja osaa käyttää materiaaleja ja eri asennusmenetelmiä työn kannalta tarkoituksenmukaisesti ja turvallisesti. Sähkötekniikan tuntemus on tärkeä osa koneautomaatioasentajan ammattitaitoa ja hän osaa työssään soveltaa mekaniikkaa, hydrauliikkaa ja pneumatiikkaa.

Koneautomaatioasentaja toimii kokoonpano, huolto- ja kunnossapitotehtävissä. Työpaikkoja tarjoavat pääasiassa konepajat, metalliverstaat, telakat ja erilaiset teollisuuden yritykset. Koneautomaatioasentajan työympäristö voi löytyä myös korjaamoilta tai asiakkaan tiloista.

Koneautomaatioasentajan ammatissa tarvitaan koneiden ja materiaalien tuntemusta sekä huolellisuutta, laatutietoisuutta ja yhteistyötaitoja. Työn edellytyksenä on sähkö- ja automaatiotekniikan, elektroniikan, tietotekniikan ja englannin kielen osaaminen sekä automaatiojärjestelmien toimintakokonaisuuksien ymmärtäminen. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • havainnointi- ja hahmotuskyky
  • huolellisuus
  • kädentaidot
  • looginen päättelykyky
  • luovuus ja ongelmanratkaisutaito
  • matemaattiset taidot
  • piirustusten lukutaito
  • projektiosaaminen
  • itsenäinen työote

Tredun AMK-polussa valmistuttuasi koneautomaatioasentajaksi voit tulla valituksi konetekniikan tutkinto-ohjelman insinööriopintoihin TAMKiin. Opintosi ammattikorkeakoulussa jatkuvat joustavasti aiemmin suorittamiesi opintojen jälkeen. Tällöin insinööri (AMK) -tutkinnon opinnot ammattikorkeakoulussa kestävät noin 3 vuotta.

AMK-polku tuottaa hyvän pohjan työelämään. Sijoittumismahdollisuudet paranevat monipuolisen ja laajan koulutuksen ansiosta. Opinnot suoritetaan Tredun Hepolamminkadun sekä TAMK:n Kuntokadun toimipisteissä.


Koneautomaatioasentaja Julius Alanko kertoo videolla opinnoistaan Tredussa:

Sinua voisi myös kiinnostaa