Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Mielenterveys- ja päihdetyö (eat)

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntija tekee terveyttä edistävää, ehkäisevää, hoitavaa ja kuntouttavaa mielenterveys- ja päihdetyötä. Hän toimii yksilö-, ryhmä- ja yhteisötasolla hoito- ja kuntoutustyössä.

Mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntija työskentelee erilaisissa mielenterveys- ja päihdetyön erityistä osaamista vaativissa tehtävissä sosiaali- ja terveysalalla julkisen, yksityisten ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä yhteisöjen ylläpitämissä avo- ja laitospalveluissa.

Mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntijan työssä painottuu ammatillinen, tavoitteellinen vuorovaikutus ja kyky kohdata asiakas tai potilas ja hänen läheisensä. Muita tärkeitä asioita alan tehtävissä toimiessa ovat: 

  • eettiset periaatteet
  • asiakaslähtöisyys
  • ihmisten kunnioittaminen
  • alan lainsäädännön ja palvelujärjestelmien tuntemus
  • vuorovaikutustaidot
  • verkostoitumistaidot

Kokemuksia Tredusta - Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto:


Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon (180 osp) tarjoaa vankan ammattitaidon toimia asiantuntijana yksilö-, ryhmä- ja yhteisötasolla hoito- ja kuntoutustyössä. Tutkinnon suorittanut hallitsee syvällisesti mielenterveys- ja päihdetyön työprosessit ja niiden edellyttämät toimintatavat. Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto lisää valmiuksia kohdata asiakas ja hänen lähiverkostonsa ammatillisessa ja tavoitteellisessa yhteistyösuhteessa.

Sinua voisi myös kiinnostaa