Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Näin haet koulutukseen

Haet yhteishaussa jos sinulla ei ole vielä ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa Suomesta tai ulkomailta. Voit hakea perusopetuksen tai lukion päättötodistuksella.

Kaikki muut hakevat jatkuvassa haussa.

Ohjausta ja neuvontaa saat TreduNavi-hakupalvelusta. Yhteystiedot löydät sivun alaosasta.


Jatkuva haku

Jatkuva haku mahdollistaa ammatillisiin opintoihin hakeutumisen joustavasti ympäri vuoden. Jatkuvassa haussa voi hakea opiskelemaan ammatillisia perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja sekä näiden tutkintojen osia. Jatkuva haku mahdollistaa opintojen aloittamisen ympäri vuoden. Opiskelijavalinnat tehdään Tredussa määriteltyjen kriteerien mukaisesti.

Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikki hakijat - myös hakijat, joilla on jo aiemmin suoritettu ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto.

Haku perustutkintoihin ja VALMA-koulutukseen

Perustutkintoihin ja Valma-koulutukseen voi hakea koko ajan, vapaana oleviin opiskelupaikkoihin. Haku tapahtuu hakujaksoissa, jotka ovat noin kuukauden mittaisia. Perustutkintojen ja Valman lisäksi tarjolla on osatutkintoja, joissa suoritetaan yksittäisiä osioita perustutkinnoista.

Jos haluat suorittaa loppuun aiemmin kesken jääneen ammatillisen perustutkintosi tai siirtyä opiskelemaan meille toisesta oppilaitoksesta, ole yhteydessä suoraan alan opinto-ohjaajaan tai hakeudu perustutkintoon alla olevan linkin kautta.

Koulutustarjonnan, hakujaksot ja ohjeet hakeutumiseen löydät sivultaJatkuva haku perustutkintoihin ja VALMA-koulutukseen

Haku ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin

Ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin hakeudutaan kunkin tutkinnon esittelysivulla olevan linkin kautta. Hakuajat vaihtelevat tutkinnoittain. Voit etsiä koulutuksia erilaisilla hakuehdoilla Hae opiskelemaan -sivulta


Yhteishaku

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely, jonka hakuaika on vuosittain helmi-maaliskuussa ja opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan kesäkuussa. Opiskelijavalinta tehdään valtakunnallisten kriteerien mukaisesti.

Yhteishaussa hakevat pääasiassa perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.


Lue lisää yhteishausta
Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun osoitteessa Ulkoinen linkkiOpintopolku.fi

Kysy lisää!

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti if.erepmat@ukah.udert
puhelin 040 170 5649
33540 Tampere
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15


Oppisopimus

Oppisopimuksella voidaan opiskella koko tutkinto tai tutkinnon osa toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa. Koulutus voidaan sopia toistaiseksi voimassa olevaan, määräaikaiseen tai viranhaltijan työsuhteeseen. Myös yrittäjä voi opiskella oppisopimuksella.

Koulutus voidaan toteuttaa kokonaan oppisopimusopiskeluna tai voit esimerkiksi siirtyä omaehtoisista opinnoista oppisopimuskoulutukseen löytäessäsi opintojen aikana sopivan työpaikan.

Kysy lisää oppisopimuskoulutuksesta Tredun oppisopimuspalveluista

Tredun oppisopimuspalvelut
sähköposti if.erepmat@sumipos.ippo
puhelin 03 5654 7999

avoinna ma ja ke klo 12-15

Muina aikoina yhteydenottopyynnöt sähköpostilla oppi.sopimus@tampere.fi