Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Opiskelija istuu vanhemman naisen kanssa ja juttelee ja nauraa

Opiskele vanhustyön osaajaksi

Ikääntyvien osallisuuden edistäminen

Ammatillista etumatkaa - Rohkee, Retee ja Reilu Tredu tarjoaa ammattilaisille sekä ikäihmisten hoitotyöstä ja sen kehittämisestä kiinnostuneille vaikuttavan, ajankohtaisen ja tärkeän ikääntyvien osallisuutta edistävän koulutuksen. Voit olla hoitoalan ammatilainen, alan vaihtaja, omaishoitaja tai työtön, joka on kiinnostunut hankkimaan uudenlaista osaamista. Ikääntyvien osallisuuden edistäminen on osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta. Tutkinnon osan laajuus on 35 osaamispistettä. Tutkinnon osa tarjoaa mahdollisuuden kehittää osaamistasi ikääntyneiden hoiva- ja hoitotyössä sekä asiakkaiden osallisuuden ja toimintakyvyn edistämisessä ja saattohoidossa.

Tutkinnon osan suoritettuasi osaat toimia suunnitelmallisesti ammatillisessa vuorovaikutuksessa. Osaat käyttää alan työmenetelmiä, -välineitä ja materiaaleja asiakkaan osallisuuden edistämisessä. Osaat ohjata asiakasta palveluiden käytössä ja valintojen tekemisessä. Osaat käyttää alan työmenetelmiä, -välineitä ja materiaaleja edistäessäsi asiakkaan inhimillistä elämää saattohoitovaiheessa. Perehdyt myös omaishoitoon, ammatilliseen perhehoitoon, hyvinvointiyrittäjyyteen.


Tutkinnon osan suoritettuasi sinulla on mahdollisuus jatkaa opintojasi esimerkiksi hoiva-avustajan koulutukseen. Opinnot suoritetaan monimuoto-opintoina koostuen työelämässäoppimisesta, lähiopetuksesta (verkon välityksellä) sekä verkko-opinnoista ja itsenäisestä opiskelusta. Jokaiselle opiskelijalle räätälöidään yksilöllinen opintopolku.