Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Opiskelija teippaa seinää

Pintakäsittelijä

Pintakäsittelyalan perustutkinto

Teollisen pintakäsittelijän ammattitaito painottuu monipuoliseen pintakäsittelymenetelmien hallintaan.Hän taitaa maalauksen, ruiskumaalauksen, korroosionestokäsittelyn, jauhemaalauksen sekä ajoneuvomaalauksen. Hän osaa pinnoittaa eri teollisuusalojen tuotteita ja materiaaleja, joita ovat esimerkiksi putket ja sylinterit, ajoneuvojen osat ja metallikalusteet. Kiinnostuksen pohjalta pintakäsittelijä osaa tehdä tehoste- tai motiivimaalauksia kynäruiskulla. Hän myös maalaa ja tekee materiaalien korjausta ja teippauksia.

Teollisia pintakäsittelijöitä työskentelee teollisuudessa tai maalaamoissa pintakäsittelyn monipuolisissa tehtävissä. Pintakäsittelijän työpaikka voi löytyä myös metallialan yrityksistä, metallituote- tai automaalaamoista. Pintakäsittelijä voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä tai alan myynti, markkinointi- ja asiakaspalvelutehtävissä.

Pintakäsittelyalan töissä tarvitaan käsityö- ja hienomotoriikkataitoja. Pintakäsittelijä vastaa tuotteen tai osan viimeisestä silauksesta, joten työskentely vaatii pitkäjänteisyyttä ja huolellisuutta. Vaikka teollista pintakäsittelyä tehdään käsityönä, työtehtäviin saattaa sisältyä myös tietotekniikan avulla tapahtuvaa automaattisten laitteistojen ohjausta ja valvontaa. Hyvä fyysinen kunto on eduksi, sillä joskus työtä tehdään hankalissa ja väsyttävissä asennoissa. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • asiakaspalvelu ja sisäinen yrittäjyys
  • hyvä terveys
  • itsenäisyys ja omatoimisuus
  • tarkkuus ja tunnollisuus
  • tekniikan ymmärtäminen

Pintakäsittelyalan perustutkinto

Pintakäsittelyalan perustutkinto antaa laaja-alaiset perusvalmiudet rakennusten, tuotteiden ja esineiden pintojen käsittelyyn erilaisilla menetelmillä.

Pintakäsittelyalan perustutkinnossa (180 osp) on neljä osaamisalaa. Tredussa tarjolla on seuraavat osaamisalat ja tutkintonimikkeet:

  • rakennusmaalauksen osaamisala, maalari
  • teollisen pintakäsittelyn osaamisala, pintakäsittelijä

Sinua voisi myös kiinnostaa