Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Opiskelija seisoo ylpeänä tekemänsä ison hyllykön vieressä puuverstaassa

Puusepänteollisuus

Puuteollisuuden ammattitutkinto

Puuseppää tarvitaan sekä perinteisten kädentaitojen että nykytekniikan taitajana. Puusepänteollisuuden ammattilainen osaa valmistaa puusepänteollisuuden tuotteita käyttäen materiaaleja, jatkojalosteita ja tarvikkeita.

Puusepänteollisuuden ammattilainen voi toimia puusepänteollisuuden tuotannon erilaisissa valmistusprosesseissa puuseppänä, CNC-koneistajana, kalusteasentajana ja konelinjan käyttäjänä sekä toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.

Puuteollisuuden alalla on tärkeää kädentaidot ja luovuus. Alan ammattilaisella on kiinnostusta teknisiin töihin ja koneisiin. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • vastuullisuus
  • taloudellisuus
  • laatutietoinen
  • halu kehittää itseään

Puuteollisuuden ammattitutkinto

Puuteollisuuden ammattitutkinto antaa puualan osaajille vaadittavan ammattitaidon puuteollisuuden työtehtäviin. Puuteollisuuden ammattilaisella hyvä kokonaisnäkemys osaamisalansa tuotantoprosesseista, raaka-aineista sekä loppukäytön asettamista vaatimuksista tuotteelle.

Puuteollisuuden ammattitutkinnossa (150 osp) on neljä osaamisalaa. Tredussa näistä tarjolla on puusepänteollisuuden osaamisala.