Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Opiskelija seisoo puusepän verstaassa nojaten työpöytään ja vieressä on hänen tekemän hylly

Puuseppämestari

Puuteollisuuden erikoisammattitutkinto

Puuseppämestari on puuteollisuuden arvostettu erityisosaaja, joka vahvalla ammattitaidolla käyttää monipuolisesti kaikkia puualan koneita ja laitteita, tuntee erilaiset materiaalit ja niiden työstötavat. Puuseppämestari toimii itsenäisesti, taloudellisesti ja laatutavoitteiden mukaisesti puuteollisuuden vaativissa työtehtävissä sekä suunnittelee ja valvoo vastuualueensa työtehtäviä, kehittää toimintaa ja opastaa työpaikan toimintatavoissa ja -järjestelmissä.

Puuseppämestari voi toimia mm. puualan tuotannon vaativissa työtehtävissä, esimiestehtävissä, myyntitehtävissä, itsenäisenä ammatin harjoittajana tai yrittäjänä.

Puuseppämestarin työssä keskeistä on puun ominaisuuksien tunteminen niin valmistusvaiheessa kuin lopullisessa tuotteessakin. Muita tärkeitä asioita alan tehtävissä toimiessa ovat: 

  • monipuolinen puuteollisuuden ammattiosaaminen
  • halu kehittyä
  • itsenäinen työote
  • tiimityötaidot
  • asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot
  • innovatiivisuus

Puuteollisuuden erikoisammattitutkinto

Puuteollisuuden erikoisammattitutkinto pätevöittää puualan vaativiin tuotannon tehtäviin sekä esimiestehtäviin. Tutkinnon suorittaneella on oikeus käyttää puuseppämestari tunnusta.

Puuteollisuuden erikoisammattitutkinnossa (180 osp) on kaksi osaamisalaa. Tredussa tarjolla on puusepänteollisuuden osaamisala.

Sinua voisi myös kiinnostaa