Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Kaksi iäkkäämpää opiskelijaa karsii puiden oksia

Puutarhuri

Puutarha-alan perustutkinto

Puutarhurin työssä yhdistyvät kädentaidot ja fyysiset ulkotyöt. Viheralan puutarhuri suunnittelee ja toteuttaa ympäristön viher-, liikunta-, ja leikkipaikkojen pihanrakennustöitä. Hän myös hoitaa ja ylläpitää kasvillisuutta ja piha-alueiden kuntoa. 

Viheralan puutarhurit työskentelevät viherrakennusalan yrityksissä, sekä kunnilla, seurakunnilla ja valtiolla viheralueiden ylläpidossa ja rakentamisessa. Työpaikka voi löytyä myös liikuntapaikoilta, suunnittelutoimistosta, puutarhamyymälästä tai omasta yrityksestä.

Tredun puutarha-alan väyläopiskelijana voit suorittaa 30 opintopistettä HAMK:n rakennetun ympäristön (hortonomi) AMK-opintoja osana perustutkintoasi. Lue lisää väyläopinnoista linkin kauttaUlkoinen linkkiKorkeakouluopinnot Tredussa

Puutarhurin työssä viheralalla tarvitaan fyysistä kuntoa, tarkkuutta ja huolellisuutta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot
  • itsenäisyys
  • kädentaidot
  • ongelmanratkaisukyky
  • vastuullisuus
  • yrittäjämäinen asenne

Matti Ahlava kertoo puutarha-alan perustutkinnon opinnoista:

Puutarha-alan perustutkinto

Puutarha-alan perustutkinnon suorittaneella puutarhurilla on laaja-alaiset valmiudet ja perustiedot puutarha-alan eri työtehtäviä varten. Puutarha-alan perustutkinnosta valmistuneet ovat puutarhatuotannon sekä kukka- ja puutarhakaupan ammattilaisia, jotka vastaavat itsenäisesti puutarhaviljelmillä, kukka- tai puutarhakaupoissa käytännön töistä.

Puutarha-alan perustutkinnossa (180 osp) on kolme osaamisalaa, joista Tredussa on tarjolla viheralan osaamisala.

Sinua voisi myös kiinnostaa