Haastavan ja mielenkiintoisen lentokonetyön osuus lisääntyy jatkuvasti ja työllisyysnäkymät ovat sekä Suomessa että Euroopassa hyvät. Lentokoneasennuksen perustutkinnosta valmistuva asentaja hallitsee perustiedot ja taidot ilma-alusten aerodynamiikasta, rakenteista sekä järjestelmistä. Työtehtävien tavoitteena on varmistaa ilma-aluksen ja sen osien sekä järjestelmien virheetön toiminta ja lentokelpoisuus.
Lentokone- ja avioniikka-asentaja soveltaa tietojaan sekä taitojaan lentokoneita huoltaessaan ja korjatessaan. Koulutuksissa opiskellaan mm. radiotekniikkaa, sähkö- ja digitaalitekniikkaa, elektroniikkaa, huoltotekniikkaa, materiaalitekniikkaa, sekä aerodynamiikkaa, voimalaitteita ja lentokonejärjestelmiä.
Tutustu ilmailualaan ja lentokonemekaanikon työhön videolla:
Tutkinnon sisältö
Lentokoneasennuksen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).
Lentokoneasennuksen perustutkinto sisältää kolme osaamisalaa:
- Lentokoneasennuksen osaamisalan (lupakirjaluokka B1), lentokoneasentaja
- Avioniikan osaamisalan (lupakirjaluokka B2), avioniikka-asentaja
- Lentokonehuoltotyön osaamisalan (lupakirjaluokka A), lentokonehuoltaja
Lentokoneasennuksen perustutkinto Tredussa
Tredun lentokonekoulutusorganisaatio on Suomen Ilmailuviranomaisen hyväksymä (FI.147.0002). Koulutusohjelma (PART 66) on yhteiseurooppalainen koulutusohjelma eli saman sisältöinen kaikissa Euroopan lentokonealan viranomaishyväksytyissä oppilaitoksissa.
Koulutuksen aikana opiskelija saavuttaa sekä toisen asteen ammatillisen perustutkinnon ja jatko-opintokelpoisuuden korkea-asteen opintoihin, että Part 66-kurssitodistuksen ja tällä kelpoisuuden mekaanikon lupakirjaan.
Alan turvallisuusvaatimukset edellyttävät yhteiskunnan sääntöjen ja määräysten noudattamista. Merkinnät rikosrekisterissä ja huumeiden käyttö estävät työskentelyn lentokenttäalueilla.
Opiskelu Tredussa
Tredusta löydät lentokoneasennuksen alalta monia mahdollisuuksia.