Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Hyvinvointiteknologia-asentaja

Hyvinvointiteknologia on laitteita, joita käytetään esim. terveydenhuollon hoitotyössä tai vaikka helpottamaan vanhusten selviytymistä kotonaan normaalista arjesta.

Hakuaika
Hakuaika on päättynyt
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Lempäälä Valkeakoskentie
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Hyvinvointiteknologia-asentajan tehtävänä on mm. aktivoida ja huoltaa hoitotyössä käytettäviä laitteita sekä asentaa ja ottaa käyttöön hälytys- ja valvontajärjestelmiä tai muita apuvälineitä ihmisten kodeissa.

Hyvinvointiteknologia tarkoittaa laitteita, joita käytetään esim. terveydenhuollon hoitotyössä tai vaikka helpottamaan vanhusten selviytymistä kotonaan normaalista arjesta.

Työtä tehdään tiiviissä yhteistyössä asiakkaan, terveydenhuollon ammattilaisten ja muiden alan toimijoiden kanssa. Tärkeä osa työtä on tietotekninen osaaminen ja asiakaspalvelu.

Hyvinvointiteknologia-asentaja osaa toimia sosiaali- ja terveysalan toimintaperiaatteiden ja arvojen mukaan. Hän osaa asentaa turvalaite- ja hyvinvointiteknologiajärjestelmiä sekä hyödyntää hyvinvointiteknologiaa asiakkaan toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Hän varmistaa laitteiden turvallisen käytön ja opastaa asiakasta hyvinvointiteknologian käytössä

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon (180 osp) suorittaneella on alan tehtävissä edellytetty ammattitaito, ja hän osaa toimia tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä asiakaslähtöisesti. Tredussa voi opiskella Hyvinvointiteknologia-asentajaksi, elektroniikka-asentajaksi, it-tukihenkilöksi, ohjelmistokehittäjäksi ja tietoverkkoasentajaksi.

Koulutuksen kesto on 3 vuotta. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

ePerusteet – Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Koulutus soveltuu sinulle, jos

Hyvinvointiteknologia-asentajan työssä vaaditaan monipuolista teknistä osaamista, palveluhenkisyyttä ja yhteistyötaitoja. Opiskelijalta odotetaan kiinnostusta tietotekniikkaa ja jatkuvasti kehittyvää alaa kohtaan. Myös asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot ovat tarpeen. Kielitaitovaatimus B1.1. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • keskittymis- ja päättelykyky
  • ongelmanratkaisukyky
  • omatoimisuus
  • huolellisuus
  • kädentaidot
  • kielitaito
  • halu ja kyky oppia jatkuvasti uutta

Näin haet

Hakujakso 15.4.-5.6.2024. Hakuaika alkaa ja päättyy klo 12.00.

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi.Voit muokata hakemusta siihen saakka, kun se on otettu käsittelyyn. Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Ohjeita hakemuksen täyttämiseen sekä tietoa hakemusten käsittelystä ja opiskelijavalinnoista löydät täältä: Näin haet jatkuvassa haussa ammatillisiin perustutkintoihin

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere

Opinto-ohjaaja

Tuija Könnölä