Kokki
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin.
- Hakuaika
- 04.11. - 04.12.2024
- Kenelle
- Peruskoulu
- Toteutustapa
- Oppisopimus, Päiväopetus
- Toimipiste
- Tampere Santalahdentie
- Opinnot alkavat
- 09.01.2025
Mitä koulutus sisältää?
Kokin työ on ruoanvalmistusta ja asiakaspalvelua. Hän tuntee raaka-aineet, suunnittelee ja valmistaa maittavia ruoka-annoksia ja ruokalajeja, asettaa ne tarjolle sekä huolehtii keittiön puhtaudesta ja kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta. Kokki käyttää toimintaympäristönsä mukaisia erilaisia työvälineitä ja laitteita. Hän myös osaa huomioida ravitsemissuositukset ja erityisruokavaliot. Lisäksi kokki vastaa asiakkaiden viihtymisestä, turvallisuudesta ja tyytyväisyydestä sekä järjestää edustus- ja juhlatilaisuuksia asiakkaiden toiveiden mukaan.
Kokin työpaikkoja ovat ammattikeittiöt, suurtalouskeittiöt, kahvilat ja lounasravintolat, ruoka- ja seurusteluravintolat, tilaus- ja juhlaravintolat, fine dining -ravintolat, hotellit ja catering-alan yritykset.
Kokin ammatissa vahvuuksia ovat tarkka makuaisti, kädentaidot, mielikuvitus ja luovuus. Alan työtehtävissä korostuvat myös paineen- ja kiireensietokyky sekä taito työskennellä erilaisten ihmisten kanssa. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
- palvelu- ja myyntihenkisyys
- joustavuus
- vastuuntunto
- omatoimisuus
- hygieniaosaaminen
- tieto- ja viestintätekniset taidot
- taloudellinen ajattelu
- yrittäjämäinen asenne
Koulutus toteutetaan hybridimallilla. Tämä tarkoittaa, että opinnot voivat sisältää lähiopetusta (myös iltaisin), etäopetusta, verkossa tapahtuvaa oppimista, itsenäisiä tehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa koulutusta.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista, 145 osp ja yhteisistä tutkinnon osista, 35 osp. Tutkintoon sisältyy pakollinen tutkinnon osa, ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp, kaksi osaamisalan pakollista tutkinnon osaa, yhteensä 65 osp ja valinnaisia tutkinnon osia 60 osp. Koulutuksen kesto 2,5-3 vuotta.
ePerusteet – Ravintola- ja catering-alan perustutkinto 180 osp
Koulutus soveltuu sinulle
- Jos olet käynyt peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot.
- Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso A2.2.
- Tarkemmat valintakriteerit löytyvät erilliseltä sivulta
Näin haet
Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.
Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos et osallistu kielikokeeseen, hakemuksesi peruuntuu. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.
Oppisopimus
Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen