Koneasentaja
Koneasentajalta edellytetään asennustaitojen lisäksi perustaitoja hitsaus-, koneistus- ja teräsrakennetekniikasta. Alan työtehtävissä vaaditaan monipuolista osaamista, laadukasta palvelua, joustavuutta ja yhteistyötaitoja.
- Hakuaika
- 18.02. - 18.03.2025
- Kenelle
- Peruskoulu
- Toteutustapa
- Päiväopetus
- Toimipiste
- Nokia Silta-kampus
- Opinnot alkavat
- 06.08.2025
- Hinta
- Maksuton
Mitä koulutus sisältää?
Koneasentaja kokoaa, asentaa ja korjaa kone- ja metalliteollisuuden koneita ja laitteita. Hän tuntee koneiden ja laitteiden rakenteita ja toimintaa sekä osaa käyttää materiaaleja ja eri asennusmenetelmiä oikeassa järjestyksessä työohjeiden ja piirustusten mukaisesti. Koneasentaja osaa tarkastaa asennettavaksi tarkoitetut osat ja komponentit, sekä tehdä niihin tarvittavat tarkistukset, muutokset ja dokumentoinnit. Koneasentajalla on hitsaukseen ja koneistukseen kuten myös automaatioon ja robotiikkaan liittyvät perusvalmiudet.
Koneasentajat työllistyvät esimerkiksi automaattisten tai mekaanisten koneiden valmistus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Hän voi työskennellä erilaisissa kone- ja metallituoteteollisuuden yrityksissä, kuten teollisuuslaitoksissa, rakennustyömailla, korjaamoilla tai konepajalla.
Tutustu kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon perusteisiin.
Koulutus soveltuu sinulle
Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2025 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon kielitaitovaatimus on B1.1.
Koneasentajalta edellytetään asennustaitojen lisäksi perustaitoja hitsaus-, koneistus- ja teräsrakennetekniikasta. Alan työtehtävissä vaaditaan monipuolista osaamista, laadukasta palvelua, joustavuutta ja yhteistyötaitoja. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
- havainnointi- ja hahmotuskyky
- huolellisuus
- kädentaidot
- looginen päättelykyky
- luovuus ja ongelmanratkaisutaito
- matemaattiset taidot
- piirustusten lukutaito
- projektiosaaminen
- itsenäinen työote
Näin haet
Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).
Hakuaika on 18.2.–18.3.2025. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.
Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.
Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.