Koneautomaatioasentaja
Koneautomaatioasentajan työn edellytyksenä on sähkö- ja automaatiotekniikan, elektroniikan, tietotekniikan ja englannin kielen osaaminen sekä automaatiojärjestelmien toimintakokonaisuuksien ymmärtäminen.
- Hakuaika
- 18.02. - 18.03.2025
- Kenelle
- Peruskoulu
- Toteutustapa
- Päiväopetus
- Toimipiste
- Tampere Hepolamminkatu
- Opinnot alkavat
- 06.08.2025
- Hinta
- Maksuton
Mitä koulutus sisältää?
Koneautomaatioasentajat ovat automaatiolaitteiden moniosaajia. Koneautomaatioasentaja työskentelee teollisuuden ja kiinteistöjen automaatioon liittyvissä laiterakennus-, käyttöönotto-, valvonta- ja kunnossapitotehtävissä. Hän tuntee koneautomaation komponenttien ja laitteiden rakenteita ja toimintaa sekä robotiikkaa. Koneautomaatioasentaja osaa käyttää materiaaleja ja eri asennusmenetelmiä työn kannalta tarkoituksenmukaisesti ja turvallisesti. Sähkötekniikan tuntemus on tärkeä osa koneautomaatioasentajan ammattitaitoa ja hän osaa työssään soveltaa mekaniikkaa, hydrauliikkaa ja pneumatiikkaa.
Koneautomaatioasentaja toimii kokoonpano, huolto- ja kunnossapitotehtävissä. Työpaikkoja tarjoavat pääasiassa konepajat, metalliverstaat, telakat ja erilaiset teollisuuden yritykset. Koneautomaatioasentajan työympäristö voi löytyä myös korjaamoilta tai asiakkaan tiloista.
Tutustu kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon perusteisiin.
Koulutus soveltuu sinulle
Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2025 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon kielitaitovaatimus on B1.1.
Koneautomaatioasentajan ammatissa tarvitaan koneiden ja materiaalien tuntemusta sekä huolellisuutta, laatutietoisuutta ja yhteistyötaitoja. Työn edellytyksenä on sähkö- ja automaatiotekniikan, elektroniikan, tietotekniikan ja englannin kielen osaaminen sekä automaatiojärjestelmien toimintakokonaisuuksien ymmärtäminen. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
- havainnointi- ja hahmotuskyky
- huolellisuus
- kädentaidot
- looginen päättelykyky
- luovuus ja ongelmanratkaisutaito
- matemaattiset taidot
- piirustusten lukutaito
- projektiosaaminen
- itsenäinen työote
Näin haet
Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).
Hakuaika on 18.2.–18.3.2025. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.
Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.
Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.