Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Koulunkäynninohjaaja

Haluatko työskennellä eri kouluasteilla tai aamu- ja iltapäivätoiminnassa ohjaajana? Hanki ammatillista etumatkaa ja opiskele koulunkäynninohjaajaksi Tredussa!

Hae nyt!

Hakuaika 18.11.2024 - 31.01.2025

Hae koulutukseen
Hakuaika
18.11.2024 - 31.01.2025
Toteutustapa
Monimuoto, Oppisopimus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
07.03.2025
Hinta
400€ koko tutkinto/200€ tutkinnon osa/oppisopimuksella maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Haluatko kehittyä ohjaustyön ammattilaiseksi? Tule mukaan koulunkäynninohjaajan koulutukseen, joka alkaa 7.3.2025.

Koulunkäynninohjaaja toimii erilaisissa kasvatus-, opetus- ja ohjausalan toimintaympäristöissä. Hän toimii kasvattajana ja ohjaajana työyhteisössään ja edistää yhteisöllisyyttä ja ammatillista vuorovaikutusta. Koulunkäynninohjaaja osallistuu eri-ikäisten ihmisten kasvatuksen ja toimintakyvyn tukemiseen ja ohjaamiseen. Hän edistää oppimista yhdessä opettajan ja muun opetushenkilöstön kanssa. Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksessa hän kykenee työskentelemään itsenäisesti ja suunnitelmallisesti.

Koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehittää osaamistasi seuraavissa teemoissa:

  • ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen
  • vuorovaikutusosaaminen
  • tuen tarpeen tunnistaminen ja siihen vastaaminen
  • aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus TAI työskentely nivelvaiheen koulutuksissa
  • oppijan ja oppimisen ohjaus

Koulutukseen sisältyy:

  • 2–5 opetuspäivää kuukaudessa oppilaitoksessa
  • ryhmätyöskentelyä ja kokemusten jakamista
  • itsenäistä opiskelua
  • työpaikalla tapahtuvaa oppimista
  • oman ammatillisuuden kehittämistä


Voit aloittaa koulutuksen joustavasti 4 kertaa vuodessa. Aloituspäivät ovat aina elokuussa, lokakuussa, tammikuussa ja maaliskuussa. Seuraava koulutus alkaa Starttipäivällä 7.3.2025.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa tutkinto oman opiskelutahtisi mukaan jopa yhdessä vuodessa. Keskimääräinen opintojen suoritusaika on 1–1,5 vuotta.

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala, koulunkäynninohjaaja, muodostuu neljästä pakollisesta tutkinnon osasta sekä valinnaisista tutkinnon osista.

Pakolliset tutkinnon osat:
Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla, 20 osp
Oppijan ja oppimisen ohjaus, 40 osp, 24.–27.3., 22.–25.4.2025.
Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä, 40 osp, lähiopetuspäivät syksyllä 2025, tarkat päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.
Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus, 30 osp, 17.-21.3.2025 ja 14.-16.4.2025 TAI Koulunkäynnin ja opiskelun ohjaus ja tuki, 30 osp, lähiopetuspäivät syksyllä 2025, tarkat päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

Huom! Muutokset lähiopetuksen päivämääriin mahdollisia.

Lisäksi saat valita valinnaisten opintojen vaihtoehdoista 20 osp

Lue lisää tutkinnon perusteista.

Koulutus soveltuu sinulle

Koulutus on suunnattu sinulle, joka haluat työskennellä eri kouluasteilla tai aamu- ja iltapäivätoiminnassa ohjaajana. Pidät ohjaustyöstä, toiminnan suunnittelusta ja järjestämisestä sekä monipuolisista ja vaihtelevista työtehtävistä. Voit hakeutua tähän koulutukseen, mikäli olet suorittanut perusopetuksen oppimäärän tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot sekä sinulla on soveltuva pohjakoulutus, esim. lukio, ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto, amk- tai yliopistotutkinto. Sinulla tulee olla vähintään kolme kuukautta kokemusta kasvatus- ja ohjausalalta.

Koulutukseen valittavalla tulee olla riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn (B2.1) sekä alalle soveltuva terveys.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys kasvatus- ja ohjausalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista kasvatus- ja ohjausalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia. Katso lisätietoa SORA-säädöksistä.

Näin haet

Jos et suorita koulutusta oppisopimuksella, hae koulutukseen Tredun Wilma-järjestelmässä. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse ja kutsutaan haastatteluun. HUOM! Liitä hakemukselle liitteet. Hakemuksesi käsitellään vasta sitten, kun liitteet on toimitettu. Liitteitä voi olla esim. tutkintotodistus, opiskelutodistukset, myös keskeytyneistä opinnoista, alaan liittyvä työtodistus ja todistus kielitaidosta. Lataa liitteet hakemukselle.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. (B2.1./YKI 4) Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen oppisopimusasiantuntijaan (Juha Sormunen, juha.sormunen@tampere.fi, puh. 040 137 3248) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Koulutuksen sisältöön, toteutukseen ja hakukelpoisuuteen liittyvät kysymykset
Lehtori Anu Kormano
sähköposti anu.kormano@tampere.fi
puhelin 050 362 9201

Muut hakeutumiseen liittyvät kysymykset
Koulutussuunnittelija Marina Leino
sähköposti marina.leino@tampere.fi
puhelin 040 711 5414

Oppisopimuskoulutus
Oppisopimusasiantuntija Juha Sormunen
sähköposti juha.sormunen@tampere.fi
puhelin 040 137 3248