Prosessinhoitaja, kemianteollisuus
Tiesitkö, että prosessinhoitajan työn tulokset näkyvät meidän jokaisen arjessa? Prosessinhoitaja valvoo tuotantoa, jossa valmistetaan esimerkiksi pudasta vettä, paperi- ja kartonkituotteita, hygienia- ja kosmetiikkatuotteita, sähköä tai biopolttoaineita. Bio- ja kiertotalous luovat jatkuvasti prosessiteollisuudelle uusia yrityksiä sekä tuotteita.
- Hakuaika
- 18.02. - 18.03.2025
- Kenelle
- Peruskoulu
- Toteutustapa
- Päiväopetus
- Toimipiste
- Tampere Hepolamminkatu
- Opinnot alkavat
- 06.08.2025
- Hinta
- Maksuton
Mitä koulutus sisältää?
Kemianteollisuuden prosessinhoitajan tehtävä on ohjata ja valvoa prosessia kemiantekniikkaa hyödyntävissä tuotantolaitoksissa tuotannon käyttötehtävissä. Prosessinhoitajan työtehtäviä ovat muun muassa teollisuuden jatkojalostukseen menevien peruskemikaalien, muovien, maalien, öljynjalostuksen ja petrokemian teollisuuden tuotteiden valmistus, malmien ja mineraalien jalostus sekä maataloudelle valmistettavien tuotteiden, kuten lannoitteiden valmistus. Prosessinhoitaja käyttää prosessiohjauksen automaatiojärjestelmiä ja seuraa prosessi- ja kenttälaitteiden toimintaa sekä valvoo, ohjaa ja säätää työalueensa prosesseja. Hän suorittaa kunnonvalvontaa ja varmistaa prosessin häiriöttömän toiminnan. Prosessinhoitaja osaa tehdä myös tarvittavia säätö- ja huoltotöitä.
Kemiantekniikan prosessinhoitaja työskentelee prosessien säätö-, valvonta- ja kunnossapitotehtävissä kemiantekniikkaa hyödyntävissä tuotantolaitoksissa sekä vesi- ja lämpölaitoksissa.
Tutustu prosessiteollisuuden perustutkinnon perusteisiin.
Koulutus soveltuu sinulle
Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2025 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa. Prosessiteollisuuden perustutkinnon kielitaitovaatimus on B1.1.
Prosessinhoitaja on vastuuntuntoinen tiimityöntekijä, jolta edellytetään myös kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Valvontatyö edellyttää huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
- halu oppia uutta
- oikea asenne työskentelyyn
- ongelmanratkaisukyky
Näin haet
Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).
Hakuaika on 18.2.–18.3.2025. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.
Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.
Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.