Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti
Haluatko oppia ravintola- ja catering-alan asiakaspalvelun ja myynnin taidot? Koulutuksessa pääset käytännön työtehtäviin, joissa opit palvelemaan asiakkaita, myymään herkullisia tuotteita ja toimimaan anniskelutehtävissä. Tule mukaan ja kehity alan ammattilaiseksi!
- Hakuaika
- 17.02. - 19.03.2025
- Kenelle
- Peruskoulu
- Toteutustapa
- Oppisopimus, Päiväopetus
- Toimipiste
- Tampere Santalahdentie
- Opinnot alkavat
- 14.04.2025
- Hinta
- Koulutus on maksuton. Opiskelija maksaa itse työkengät sekä mahdollisen hygieniapassin (10€)
Mitä koulutus sisältää?
Koulutuksessa hankit osaamista käytännön työtehtävissä ravintola-alalta. Opit järjestämään asiakastiloja, palvelemaan asiakkaita, rekisteröimään myyntiä, laskuttamaan asiakkaita ja ottamaan tilauksia vastaan. Lisäksi opit toimimaan alkoholin myynti ja anniskelutehtävissä.
Koulutuksen tavoitteena on suorittaa ravintola-alan perustutkinnosta osatutkinto ja työllistyä ravintolan monipuolisiin tehtäviin. Opintojen aikana suoritetaan hätäensiapukoulutus sekä hygienia- ja anniskelupassitestit, mikäli näitä ei vielä ole valmiina. Hygieniapassin hinta opiskelijalle 10€. Keittiössä työskennellessä pitää olla työkengät. Työkengät opiskelija ostaa itse.
Hyvä ravintolatyöntekijä on motivoitunut, oma-aloitteinen ja luonteva asiakaspalvelija. Opintojen jälkeen opiskelija osaa:
- valmistautua työvuoroon
- palvella asiakkaita, myydä ruokia ja juomia
- toimia anniskelutehtävissä
- huolehtia asiakkaiden viihtyvyydestä ja palvelukokemuksesta
- rekisteröidä myyntiä ja laskuttaa asiakkaita
- hyödyntää alakohtaista kielitaitoa asiakaspalvelussa
- tehdä työvuoron tilityksen ja valmistella seuraavaa työvuoroa
- arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä
Opinnot muodostuvat lähiopetuksesta ja pääsääntöisesti työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Koulutukseen sisältyy lähiopetuspäiviä ja työssäoppimista. Koulutus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Arvioitu opiskeluaika on noin 3 kuukautta.
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Koulutuksen aikana voidaan arvioida mahdollisuuksiasi suorittaa koko tutkinto.
ePerusteet – Ravintola- ja catering-alan perustutkinto 180 osp
Koulutus soveltuu sinulle
Jos olet kiinnostunut asiakaspalvelusta ja työskentelystä ravintolaympäristössä. Olet suorittanut aiemmin peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot. Sinulla tulee olla myös riittävä suomen taito kielen opiskeluun ja alalla työskentelyyn (A2.2).
Testaamme hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole suorittaneet suomalaista peruskoulua tai toisen asteen koulutusta suomen kielellä, eikä todistusta suomen kielen taidosta ole. Kutsu kielikokeeseen lähetetään hakijan sähköpostiin.
Näin haet
Hae koulutukseen Opintopolussa.
Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.
Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Kutsu kielikokeeseen lähetetään hakijan sähköpostiin. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.
Oppisopimus
Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan.
Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen