Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

Sähköasentaja

Sähköasentajaa tarvitaan aina, kun jotakin uutta rakennetaan tai vanhaa korjataan. Tietoverkkojen ja hälytysjärjestelmien asentaminen kuuluu myös sähköasentajalle. Teollisuudessa sähköasentaja tekee koneiden sähkö- ja laiteasennuksia sekä huoltoja.

Yhteishaku 2025

Hakuaika 18.02. - 18.03.2025

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
18.02. - 18.03.2025
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Nokia Silta-kampus
Opinnot alkavat
06.08.2025
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Nykyaikaisessa yhteiskunnassa kaikki toimii sähköllä. Sähköä tuotetaan voimalaitoksilla. Sieltä se toimitetaan kuluttajille monen portaan kautta. Sähköasentaja on mukana kaikissa tuon ketjun toiminnoissa. Sähköasentajaa tarvitaan aina, kun jotakin uutta rakennetaan tai vanhaa korjataan. Rakennuksissa hän asentaa esimerkiksi valaistus- ja lämmitysjärjestelmiä. Tietoverkkojen ja hälytysjärjestelmien asentaminen kuuluu myös sähköasentajalle. Teollisuudessa sähköasentaja tekee koneiden sähkö- ja laiteasennuksia sekä huoltoja.

Sähköasentajien työpaikat ovat energialaitoksissa, sähköalan urakointiliikkeissä uudis- ja korjausrakennustyömailla, teollisuudessa laitteiden asentamisen ja huollon parissa sekä huolto- ja tukkuliikkeissä myynti- ja neuvontatehtävissä.

Tutustu sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon perusteisiin.

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2025 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa. Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon kielitaitovaatimus on B1.1.

Sähköasentajan työ edellyttää loogista päättelyä ja ongelmanratkaisutaitoja. Sähköalan ammattilainen on tarkka, ripeä ja huolellinen. Lisäksi yhteistyö muiden työpaikalla toimivien henkilöiden kanssa on aina osa sähköasentajan työtä. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • asiakaspalveluhenkisyys
  • hyvä värinäkö
  • kädentaidot
  • kiinnostus tekniikkaa kohtaan
  • matemaattinen ajattelu
  • tekninen ajattelu ja ongelmanratkaisukyky

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 18.2.–18.3.2025. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Pekka Korhonen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere