Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin.

Hae nyt!

Hakuaika 04.11. - 04.12.2024

Hae koulutukseen Opintopolussa!
Hakuaika
04.11. - 04.12.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Oppisopimus, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
09.01.2025

Mitä koulutus sisältää?

Tarjoilijan ammatti on tarjoilu-, asiakaspalvelu- ja myyntityötä ja hän vastaa onnistuneen palvelukokonaisuuden tuottamisesta. Tarjoilija huolehtii yhdessä toisten työntekijöiden kanssa asiakkaiden tyytyväisyydestä, asiakastilojen viihtyisyydestä ja puhtaudesta sekä ruokien ja juomien myynnistä. Tarjoilijan tulee hallita kassatoiminnot ja erilaiset tarjoilutavat toimipaikan liikeidean mukaan. Myös tilaus- ja edustustarjoilu kuuluvat tarjoilijan työhön.

Tarjoilijat työskentelevät monenlaisissa ravintoloissa. Työpaikkoja tarjoavat muun muassa kahvilat, ruoka- ja seurusteluravintolat, baarit ja pubit, yökerhot, pikaruokalat, tilaus- ja juhlaravintolat, hotellit, henkilöstöravintolat, liikenneasemat sekä juhla- ja pitopalveluyritykset.

Koulutus toteutetaan hybridimallilla. Tämä tarkoittaa, että opinnot voivat sisältää lähiopetusta (myös iltaisin), etäopetusta, verkossa tapahtuvaa oppimista, itsenäisiä tehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa koulutusta.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista, 145 osp ja yhteisistä tutkinnon osista, 35 osp. Tutkintoon sisältyy pakollinen tutkinnon osa, ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp, kaksi osaamisalan pakollista tutkinnon osaa, yhteensä 65 osp ja valinnaisia tutkinnon osia 60 osp. Koulutuksen kesto 2,5-3 vuotta.

ePerusteet – Ravintola- ja catering-alan perustutkinto 180 osp

Koulutus soveltuu sinulle

  • Jos olet käynyt peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot.
  • Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso A2.2.
  • Tarkemmat valintakriteerit löytyvät erilliseltä sivulta

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos et osallistu kielikokeeseen, hakemuksesi peruuntuu. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Koulutusinfo: 12.12.2024 klo 13-15

Järjestämme kaikille 4.11.-4.12.2024 koulutukseen hakeneille pakollisen koulutusinfon Santalahdentien toimipisteessä (Santalahdentie 10) torstaina 12.12.2024 klo 13-15. Kokoontuminen pääaulassa klo 12.45, josta teidät noudetaan. Infoon ei tule erillistä kutsua. Infossa käydään läpi keskeiset asiat koulutuksen toteutukseen ja valintaprosessiin liittyen.

Huom! Info on pakollinen. Ellet osallistu infoon, hakusi ravintola- ja catering-alan perustutkinto koulutukseen (aloitus 9.1.2025) raukeaa. Otathan mukaasi kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

Lisätietoa infotilaisuudesta:
Marja Tiainen, marja.tiainen@tampere.fi,
p. 0408016048

Suomen kielen kielitaito vähintään A2.2.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Jaana Taskula

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere