Tule elintarvikealalle – opiskele lihatuotteiden valmistamisen perustaitoja
Elintarviketyöntekijä helpottaa ihmisten arjen organisointia tekemällä hyvää ja maittavaa ruokaa. Opiskele itsellesi mielihyvää ja makunautintoja tuottava ammatti.
- Hakuaika
- 13.01. - 26.01.2025
- Toteutustapa
- Oppisopimus, Päiväopetus
- Toimipiste
- Tampere Hepolamminkatu
- Opinnot alkavat
- 03.02.2025
- Hinta
- Maksuton
Mitä koulutus sisältää?
Lihatuotteiden parissa työskentelevä käsittelee, valmistaa ja pakkaa erilaisia lihavalmisteita. Osaamiseen kuuluu myös tuotteiden valmistusta, osaamista lihan leikkaamiseen ja lihatuotteiden valmistukseen.
Työpaikkoja on esimerkiksi lihavalmistetuotannossa, valmisruokateollisuudessa ja myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä elintarvikemyymälöissä ja tavaratalojen herkkukeittiössä.
Koulutus on kokoaikaista ja päivämuotoista lähiopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutus kestää noin vuoden henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.
Koulutus toteutetaan 3.2.2025 alkaen Hepolamminkadun kampuksella Tampereella.
Koulutuksen tavoitteena on suorittaa osatutkinto elintarvikealan perustutkinnosta.
Tutustu mahdollisiin opiskeltaviin sisältöihin
Voit valita henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaasi alla olevia tutkinnon osia tavoitteidesi ja mielenkiintosi perusteella (osatutkinto):
-
Elintarviketuotannossa toimiminen 35 osp
Opiskelija oppii toimimaan elintarvikealan yrityksen perustehtävissä, esimerkiksi ennakoivissa työtehtävissä raaka-aineiden vastaanotossa, esikäsittelyssä, tuotteen valmistuksessa, pakkaamisessa tai varastotoiminnoissa. Opiskelija oppii noudattamaan omavalvontaa ja hygieniaa sekä suorittaa hygieniapassitestin.
(Alalla uusi opiskelee aina Elintarviketuotannossa toimiminen –pakollisen tutkinnon osan 35 osp.)Lihateollisuuden prosessien ohjaus ja käynnissäpito, 20 osp
Opiskelija oppii ohjaamaan ja pitämään käynnissä lihatuotteiden valmistusprosessia tai pakkausprosessia (proses-sin aloitus, tuotteenvaihto tai tuotteen lopetus) ja säätämään prosessin koneita ja laitteita tarvittaessa.Lihatuotteiden pakkaustoiminnot, 15 osp
Opiskelija oppii pakkaamaan lihatuotteita.Koulutuksen aikana suoritetaan suoritetaan hygieniapassitesti.
Koulutus soveltuu sinulle
- Voit olla jo alan osaaja tai lähialalta ja haluat päivittää tai syventää olemassa
olevaa osaamistasi. - Voit olla alalla uusi, kenties alan vaihtaja tai haluat suorittaa aiemmin kesken jääneet opintosi loppuun.
- Työskentelet elintarvikealalla kausiluonteisesti.
- Olet suorittanut peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot.
- Sinulla on alalle soveltuva terveys
- Riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso A2.1
- Tarkemmat valintakriteerit löytyvät erilliseltä sivulta.
Tärkeitä asioita alalla toimiessa
- Luovuus ja kädentaidot
- Tiimityöskentely- ja yhteistyötaidot
- Vastuullisuus ja laatutietoisuus
- Omatoimisuus ja työn fyysisyyden hallinta
- Kiinnostus tulevaisuuden mahdollisuuksista mm. kiertotalous ja tekniikka
Näin haet
Opintopolku
Hae koulutukseen Opintopolussa.
Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Voit muokata hakemusta siihen saakka, kun se on otettu käsittelyyn. Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Ohjeita hakemuksen täyttämiseen sekä tietoa hakemusten käsittelystä ja opiskelijavalinnoista löydät täältä:
Näin haet jatkuvassa haussa ammatillisiin perustutkintoihin.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta
koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos et osallistu kielikokeeseen, hakemuksesi peruuntuu.
Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista.
Oppisopimus
Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen oppisopimusasiantuntija Osmo Tahvanaiseen ennen ilmoittautumista.