Turvallisuusvalvoja
Turvallisuusvalvoja on turvallisuusalan ammattilainen. Hän ennaltaehkäisee toiminnallaan vaara- ja uhkatilanteita. Turvallisuusvalvoja voi työskennellä esimerkiksi vartijana, järjestyksenvalvojana, vastaanottovirkailijana, sekä vahtimestarina.
- Hakuaika
- Ei haussa tällä hetkellä
- Kenelle
- Lukio
- Toteutustapa
- Päiväopetus
- Toimipiste
- Kangasala Finnentie
- Hinta
- Maksuton
Mitä koulutus sisältää?
Turvallisuusvalvoja on turvallisuusalan ammattilainen. Hän ennaltaehkäisee toiminnallaan vaara- ja uhkatilanteita. Turvallisuusvalvojan työ on asiakkaiden omaisuuden suojaamista ja turvallisuuden ylläpitämistä sekä henkilöiden kulun valvontaa sekä erilaisia palvelutehtäviä. Hän osaa tehdä myös yritysturvallisuuteen liittyviä perusmuotoisia uhka- tai riskikartoituksia ja ennalta ehkäiseviä turvallisuussuunnitelmaluonnoksia. Turvallisuusvalvoja voi työskennellä esimerkiksi vartijana, järjestyksenvalvojana, vastaanottovirkailijana tai vahtimestarina.
Turvallisuusvalvojan työpaikkoja ovat turvallisuusalan yritykset, palveluorganisaatioiden ja teollisuuden turvallisuusvalvonta ja viranomaissektori.
Turvallisuusvalvojan tulee olla vastuullinen, luotettava ja kekseliäs. Turvallisuusalan ammattilainen tarvitsee kykyä ennakoida tilanteita, hyvää keskittymiskykyä ja fyysistä kuntoa. tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
- rikosoikeudellisesti nuhteeton tausta
- erilaisuuden hyväksyminen
- itsenäisyys
- hyvä henkinen tasapaino
- kulttuurien ymmärtäminen
- oma-aloitteisuus
- vuorovaikutustaidot
Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutustu tutkinnon perusteisiin Opintopolussa.
Opiskelujen toteutus
Opiskeluaika noin 2 vuotta, määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.
Opintojen aikana suoritetaan vartijan ja järjestyksenvalvojan peruskurssit, jotka vaativat 100 %:n läsnäolon. Ammattilainen tarvitsee hyvää keskittymiskykyä ja fyysistä kuntoa. Näiden harjoittelu kuuluvat tärkeänä osana koulutukseen.
Koulutus soveltuu sinulle
- Kun sinulla on lukion päättötodistus tai olet suorittanut toisen ammatillisen tutkinnon.
- Kun sinulla on alalle soveltuva terveys, SORA-lainsäädännön mukaiset terveydentilavaatimukset
- Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1.
Turvallisuusalan opiskelijoilta odotetaan nuhteetonta taustaa. Viranomaisilta voidaan pyytää tarvittaessa suppea turvallisuusselvitys
Näin haet
Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.
Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.
Valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella.
Oppisopimus
Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan.
Ota yhteyttä alakohtaiseen oppisopimusasiantuntija Osmo Tahvanaiseen ennen ilmoittautumista.
Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen