Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Kesäopinnot

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu tarjoaa kesäopintoja kevään 2021 yhteishaussa valituille uusille opiskelijoille sekä Tredussa aiempia opintoja jatkaville opiskelijoille. Kesäopinnot ovat opiskelijoille vapaaehtoisia, mutta kurssit suoritetaan joka tapauksessa lähiopetuksen alkaessa syksyllä.

Kesäopinnot suoritetaan verkkokursseina Moodle-oppimisalustalla, ja niiden tarkoituksena on mahdollistaa opiskelijoille aiempaa yksilöllisempi opintopolku. Kesäopintoihin osallistumalla opiskelijoiden on mahdollista vaikuttaa opiskeluajan kestoon ja nopeuttaa valmistumista.

Huomioithan, että touko- ja kesäkuun aikana jatkuvan haun kautta valitut opiskelijat aloittavat opintonsa automaattisesti vasta elokuussa 2021.


Kesäopinnot jatkaville opiskelijoille

Tredun jatkavien opiskelijoiden on mahdollista edistää opintojaan kesäopintojen ja työelämässä oppimisen avulla. Esimerkkejä kesäopinto-tarjonnasta jatkaville opiskelijoille ovat:

  • erilaiset pajaopinnot
  • yhteisten tutkinnon osien (YTO) opinnot lähiopetuksena tai verkko-opintoina
  • oman alan ammattiopinnot lähiopetuksena tai verkossa

Kiinnostuitko? Kysy lisää jatkavien opiskelijoiden kesäopinnoista OMA-opettajaltasi.


Kesäopinnot yhteishaussa valituille opiskelijoille 28.6.–30.7.2021

Kaikilla kevään 2021 yhteishaussa Treduun valituilla uusilla opiskelijoilla on mahdollisuus ottaa opintoihinsa varaslähtö ja opiskella kesän aikana tutkintoon kuuluvia orientoivia opintoja, kuten opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja eli OPVA-opintoja ja yhteisten tutkinnonosien opintoja eli YTO-opintoja.

Aikataulu

Uudet opiskelijat voivat aloittaa kesäopinnot maanantaina 28.6.2021. Opinnot suoritetaan itsenäisesti Moodle-oppimisalustalla. Kurssien suorittamiseen saa lähiohjausta 28.6.–9.7.2021 ma–pe klo 9–14 välisen ajan Tredun Sammonkadun toimipisteessä. Heinäkuussa ohjausta on tarjolla puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Valituksi tulemisen yhteydessä saapuvassa sähköpostiviestissä torstaina 17.6.2021 kerrotaan lyhyesti myös kesäopinnoista. Opiskelupaikka tulee vastaanottaa torstaihin 1.7.2021 mennessä. Lue lisää täältä:

Opiskelu Tredussa alkaa tavalliseen tapaan torstaina 5.8.2021, jolloin käynnistyy kaikkien uusien opiskelijoiden syyslukukausi.

Opintojen suorittaminen

Kesäopinnot aukeavat Moodle-oppimisalustalla maanantaina 28.6.2021. Kirjaudu Moodleen omilla Wilma-tunnuksilla. Kirjautumisen jälkeen kirjoita oikeaan yläkulmaan Etsi kursseja -kohtaan "Kesäopinnot 2021". Näin pääset kirjautumaan kesäopintojen yhteiselle aloitussivulle ja jokaiselle kolmelle kurssille valitsemalla tämän sivun lopussa olevista kurssiavaimista omasi toimipisteen ja koulutusalan mukaan. Olethan tarkkana, että kirjoitat kurssiavaimen täsmälleen samalla tavalla kuin se on esitetty listassa kaksoispisteen jälkeen.

Kesäopinnot 2021 sisältää kolme eri kokonaisuutta:

  • Opiskelun starttikurssi 2021 (OPVA, starttikurssi)
  • Toiminta digitaalisessa ympäristössä 1 (1 osp, YTO-opinnot)
  • Taide ja luova ilmaisu (1 osp, YTO-opinnot)

Kesäopinnot ovat vapaaehtoisia, mutta niiden avulla pääset hyvin tutustumaan ja tekemään opintoja jo etukäteen. Huomioithan, että saat YTO-opintoihin kuuluvista kursseista arvosanan, joka siirtyy suoraan tutkintotodistukseesi. Arvosanaa on mahdollista korottaa opintojen aikana.

OMA-opettaja tarkistaa elokuussa, mitä opintoja olet suorittanut.

Ohjaus kesäopintojen aikana

Opiskelijoiden on mahdollista saada ohjausta opintojen sisältöön Tredun ammatillisilta ohjaajilta ja Moodlen käyttäjätunnuksiin opintosihteereiltä.

Lähituki opintojen ohjauksessa palvelee paikan päällä Sammonkadun toimipisteessä ma–pe 28.6.–9.7.2021 klo 9–14 välisenä aikana. Käyntiosoite on Sammonkatu 45, 33540 Tampere.

Tredun ammatilliset ohjaajat päivystävät ja palvelevat kesäopintolaisia etänä koko viiden viikon opintojakson ma–pe 28.6.–30.7.2021 klo 8–14 puhelimitse numerossa 041 731 0986 ja sähköpostitse osoitteessa tredu.kesaopinnot@tampere.fi

Tredun ammatilliset ohjaajat päivystävät
ma–pe 28.6.–30.7.2021 klo 8–14
puhelimitse 041 731 0986
sähköpostitse tredu.kesaopinnot@tampere.fi

Miksi kannattaa suorittaa kesäopintoja?

Kesäopinnot tukevat opiskelijan kiinnittymistä opintoihin ja parantavat tämän opiskeluvalmiuksia. Ammatillisen koulutuksen orientoivat opinnot suorittamalla opiskelija saa tietoa mm. oppilaitoksesta, opiskelusta ammatillisessa oppilaitoksessa, erilaisista opiskelumahdollisuuksista ja oppimisen tuesta.

Opiskeluvalmiuksia tukevat opinnot (OPVA) parantavat opiskelijan tietoteknisiä perusvalmiuksia ja opiskelutaitoja. Toiminta digitaalisessa ympäristössä 1 -opinnoissa harjoitellaan mm. käyttämään yleisimpiä työvälineohjelmia (esim. sähköposti, Word, PowerPoint). Kesäopinnoissa on tarjolla myös yhteisten tutkinnonosien opintoja eli YTO-opintoja.

Kesäopintojen tarkoitus on, että opinnot suorittaneella opiskelijalla on jo paljon tietoa omasta oppilaitoksesta sekä valitusta alasta, kun hän aloittaa elokuussa varsinaiset opinnot.

Opintoetuudet

Huomioithan, että kesäajan opinnot eivät ole päätoimisia opintoja, joten ne eivät oikeuta opintososiaalisiin etuuksiin, kuten Kelan opintotukeen tai koulumatkatukeen.

Opintoihin voi hakea opintososiaalisia etuuksia 5.8.2021 eteenpäin alkavista päätoimisista opinnoista. Lue lisää KELAn sivuilta:Työelämässä oppiminen kesällä

Kesän aikainen oman alan työnteko oppi- tai koulutussopimuksella yhdistää suunnitelmalliset, opiskelijan opintoja edistävät opinnot sekä työnantajan tarpeet. Työelämässä oppiminen kesällä tarjoaa opiskelijalle loistavan mahdollisuuden suorittaa opintoja ja tutkinnon osia sekä kerryttää opintopisteitä samalla, kun hän oppii oman alansa kesätöissä.


Kysy lisää

Palveluvastaava
Ritva Rapatti
puhelin 050 513 6600
sähköposti if.erepmat@ittapaR.avtiR


Kurssiavaimet uusille opiskelijoille

Klikkaamalla sinistä palkkia saat esiin kurssiavaimet toimipisteen ja koulutusalan mukaan. Olethan tarkkana, että kirjoitat kurssiavaimen täsmälleen samalla tavalla kuin se on esitetty listassa kaksoispisteen jälkeen.