Tutkinnon osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Hoiva-avustaja

Hoiva-avustajan työ on merkityksellistä asiakaspalvelutyötä. Hoiva-avustaja ohjaa ja avustaa asiakkaita päivittäisissä toiminnoissa ja huolehtii asiakkaiden terveydestä, hyvinvoinnista ja turvallisuudesta.

Hakuaika
on päättynyt
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
27.04.2023
Hinta
Koulutus on maksuton.

Mitä koulutus sisältää?

Hoiva-avustajat tekevät tärkeää ja ihmisläheistä työtä. He ohjaavat ja tukevat asiakkaita arkisissa toimissa, sosiaalisten yhteyksien ylläpitämisessä ja ohjaavat toiminnallisuuteen.

Aikuisille opiskelijoille suunnattu opiskelu on päätoimista ja toteutetaan monimuotoisesti lähiopetuksena, etäopetuksena, itsenäisinä oppimistehtävinä ja työpaikoilla tapahtuvana oppimisena. Koulutus kestää 7-12 kuukautta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Koulutus alkaa 27.4.2023 ja päättyy viimeistään 25.4.2024.
Koulutuksen lomajaksot ovat: kesäloma 12.6.-6.8.2023, syysloma 16.-22.10.2023 (viikko 42), joululoma 23.12.2023–7.1.2024, talviloma 26.2.–3.3.2024 (viikko 9).

Opintojen laajuus on 60 osaamispistettä. Lisäksi koulutukseen sisältyy ammatillista opiskelua tukevaa opetusta ja ohjausta (OPVA-opintoja) henkilökohtaisen tarpeen mukaan. Hoiva-avustajan tehtävissä voi toimia suoritettuaan hyväksytysti alla mainitut ammatilliset tutkinnon osat.

Hoiva-avustajakoulutuksessa suoritetaan kaksi tutkinnon osaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta (lähihoitaja):

  • Kasvun ja osallisuuden edistäminen, 25 osp, lisää tutkinnon osan sisällöstä voit lukea täältä
  • Ikääntyvien osallisuuden edistäminen, 35 osp, lisää tutkinnon osan sisällöstä voit lukea täältä

Koulutuksessa oppii mm. ammatillista vuorovaikutusta, saa tietoa elämänkulun eri vaiheista ja oppii toimimaan turvallisesti ja kuntouttavalla työotteella. Koulutuksessa saa valmiuksia yhteisössä toimimiseen, yksilöiden ja ryhmien ohjaamiseen sekä tietoa palveluista ja alan lainsäädännöstä.

Koulutuksen suorittanut saa pätevyyden toimia avustavissa tehtävissä eri-ikäisten ja eri sukupuolta olevien ihmisten kanssa esimerkiksi vanhus- ja vammaistyön työpaikoissa. Koulutuksen jälkeen voi jatkaa opintoja esim. lähihoitajan tutkintoon.

Koulutus soveltuu sinulle

Kun olet suorittanut peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla todennettuna kielitaitotaso A2.1.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys sosiaali- ja terveysalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista sosiaali- ja terveysalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia.

Näin haet

Hakuaika koulutukseen on päättynyt 15.2.2023.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Koulutukseen järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskoe. Jos et osallistu pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, et voi tulla valituksi opiskelijaksi koulutukseen. Opiskelijavalintapäätös tehdään, kun tarvittavat tiedot opiskelijavalinnan tekemiseen on käytettävissä.

Jos saat 0 pistettä pääsy- ja soveltuvuuskokeessa tutkintoon, jossa on erityisiä terveydentilavaatimuksia (ns. SORA-tutkinto), sinua ei voida valita koulutukseen. Sosaali- ja terveysalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen oppisopimusasiantuntijaan ennen ilmoittautumista. Yhteystiedot löydät Oppisopimuskoulutussivulta

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15

Oppisopimuskoulutus
Oppisopimusasiantuntija Jaana Virtanen
sähköposti jaana.p.virtanen@tampere.fi
puhelin 050 329 5713