Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon osatutkinto

Nopea tie puhtauspalvelualalle verkkopainotteisesti (nro 722423)

Nopeasti työelämään!

Hae nyt!

Hakuaika 12.08. - 09.10.2024

Hae nyt!
Hakuaika
12.08. - 09.10.2024
Toteutustapa
Päiväopetus, Verkko-opetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie, verkkototeutus
Opinnot alkavat
04.11.2024
Hinta
Työvoimakoulutus on maksutonta.

Mitä koulutus sisältää?

Koulutus on Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon osatutkintoon valmistavaa koulutusta. Koulutuksen teoriaopetus toteutetaan verkkopainotteisesti. Tavoitteena on suorittaa osia valituista tutkinnon osista ja työllistyä esimerkiksi kouluun, päiväkotiin, hotelliin tai rakennustyömaalle. Puhtauspalvelualalla on hyvät työllistymismahdollisuudet ja monet työnantajat ovat myös valmiita tukemaan opiskelijan jatkokouluttautumista esimerkiksi oppisopimustyösuhteessa.

Koulutus soveltuu sinulle

Koulutus on suunnattu yli 20-vuotiaille työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-palveluiden asiakkaille. Koulutukseen hakeutuvilta edellytetään hyvää perusterveyttä sekä asiakaspalvelu- ja vuorotyövalmiutta. Maahanmuuttajataustaisilta opiskelijoilta edellytetään riittävää suomen kielen taitoa, vähintään A2.1.

Toteutus

Koulutus alkaa 3 viikon lähiopetusjaksolla Tredun Santalahdentien toimipisteessä Tampereella. Lähiopetusjaksolla opetellaan tietojärjestelmien käyttäminen (Wilma, Moodle ja Teams) sekä käydään läpi työturvallisuutta ja ammatillisia asioita. Lähijaksoon sisältyy myös Ensiapu 1 -koulutus.

Alun lähiopetusjakson jälkeen teoriaopetus järjestetään pääasiallisesti etäopetuksena. Lisäksi on yksittäisiä lähiopetuspäiviä Santalahdentien toimipisteessä Tampereella. Jos opiskelija suorittaa etäopinnot kotoa käsin, on hänellä oltava oma tietokone ja mahdollisuus osallistua Teams-opetukseen. Opiskelijat voivat osallistua Teams-opetukseen myös Tredun eri toimipisteissä (Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Lempäälä, Kangasala, Orivesi ja Kuru). Tällöin opiskelijalle järjestetään koulun puolelta mahdollisuus käyttää tietokonetta koulupäivien aikana oppilaitoksen tiloissa. Myös koulutuksen työssäoppimisjakso on mahdollista suorittaa omalla kotipaikkakunnalla. Työssäoppimisjakso alkaa heti kolmen viikon lähiopetusjakson jälkeen ja jatkuu koko koulutuksen ajan.

Opiskelu suunnitellaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti (HOKS), riippuen onko hakijalla alalta työkokemusta tai aikaisempia opintoja taustalla.

Koulutukseen sisältyy kaikille yhteiset osat Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnosta:
· Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen, 15 osp.
· Ylläpitosiivouspalvelut, 45 osp.

Lisäksi valittavissa on yksi valinnainen tutkinnon osa:
· Oppilaitosten ja päiväkotien puhtauspalvelut (30 osp)

Lisätietoja puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnosta saat osoitteessa:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammattitutkinto/7534955/tutkinnonosat

Koulutus on päätoimista opiskelua. Opinnot voivat sisältää lähiopetusta, etäopetusta, verkossa tapahtuvaa oppimista, itsenäisiä tehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa koulutusta. Työssäoppimisen aikana noudatetaan työnantajan työaikoja.

Näin haet

Täytä hakemus TE-palveluiden sivujen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-palveluissa ennen hakuajan päättymistä. Valintahaastatteluun kutsutaan koulutushakemuksen perusteella, joten täytäthän hakemuksesi huolellisesti. Kerro hakemuksesi tarkemmissa perusteluissa kiinnostuksestasi koulutukseen ja millaisiin työtehtäviin tai toimintaympäristöihin olet hakemassa koulutuksen jälkeen.

Jos olet hakenut myös muihin työvoimakoulutuksiin, merkitsethän koulutukset tärkeysjärjestykseen. Tampereen seudun ulkopuolelta hakevien kannattaa tuoda hakemuksessaan esiin, miten opiskelun aikainen majoittuminen tai kulkeminen koulutukseen järjestyy. Oppilaitoksella ei ole asuntolaa.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi

  • Hakuaika päättyy 9.10.2024
  • Valintahaastattelut 24.10.2023
  • Koulutuksen kokonaiskesto: 4.11.2024-8.5.2025/ HOKS
  • Orientaatiojakso: 4.11.-22.11.2024
  • Loma: 24.12.2024-6.1.2025

Koulutuksen nopean ja tiiviin haastatteluaikataulun vuoksi haastatteluaikojen muuttaminen tai siirtäminen ei valitettavasti ole mahdollista. Kutsun saaneilla tulee olla valmius osallistua haastatteluun annettuna ajankohtana. Jos saat kutsun haastatteluun, mutta et voi osallistua, varaudu toimittamaan sairauslomatodistus, todistus työssäolosta tai muu poissaolotodistus TE-toimistoon.
Koulutuksen valintahaastattelukutsut ja hyväksymistiedot toimitetaan kirjepostina, tekstiviestinä tai sähköpostitse. Tiedot ovat tarkistettavissa myös Työmarkkinatorin Oma asiointi -verkkopalvelusta.

Lisätietoja koulutuksesta

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9.00-16.15 numerosta 0295 020 702. Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista osoitteella www.facebook.com/koulutusneuvonta .

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta voit lukea osoitteesta https://tyomarkkinatori.fi/palvelut/0f43cc47-de92-4f1e-b3a8-b3524b32cb92/tyovoimakoulutus. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joiden työnhaku on voimassa.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Jaana Taskula

Pirkanmaan TE-palvelut, Mari Sipilä, mari.sipila@te-toimisto.fi