AV UP – Uutta osaamista av-alalle
Projektin tavoitteena on vahvistaa av-toimialan osaamista, kapasiteettia ja toimintaympäristöä vastaamaan kansallisten ja kansainvälisten tuotantojen kasvutarpeisiin. Rahoittajana toimii Euroopan sosiaalirahasto (ESR+). Projektin päätoteuttaja on Tampereen ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina Tredu sekä mm. Turun ammattikorkeakoulu, Metropolia Ammattikorkeakoulu sekä Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia.
AV UP – Uutta osaamista av-alalle
Projektin päätavoitteena on vahvistaa AV-alan palvelukokonaisuuden kapasiteettia ja toimintaympäristöä vastaamaan entistä paremmin kansallisten ja kansainvälisten tuotantojen tarpeita ja siten varmistaa alan kilpailukyky niin kotimaisilla kuin kv-markkinoilla. Projektissa pyritään kehittämään alan tulevaisuuden ennakointia, koulutusta, rahoitusmalleja sekä oppilaitosten ja työelämän yhteistyötä ja näin turvaamaan kasvun edellytykset. Projekti mahdollistaa oppilaitosten paremman kansallisen yhteistyön tarpeiden kartoittamiseksi ja alan koulutuksen kehittämiseksi. Projektilla sitoutetaan alan oppilaitokset ja toimijat yhteistyöhön toimivan ja ennakoivan valtakunnallisen koulutuksen palvelumallin aikaansaamiseksi.
Tavoitteet ja toimenpiteet
Projektin päätavoitteena on vahvistaa AV-alan palvelukokonaisuuden kapasiteettia ja toimintaympäristöä vastaamaan entistä paremmin kansallisten ja kansainvälisten tuotantojen tarpeita ja siten varmistaa alan kilpailukyky niin kotimaisilla kuin kv-markkinoilla.
Projektissa pyritään kehittämään alan tulevaisuuden ennakointia, koulutusta, rahoitusmalleja sekä oppilaitosten ja työelämän yhteistyötä ja näin turvaamaan kasvun edellytykset. Projekti mahdollistaa oppilaitosten paremman kansallisen yhteistyön tarpeiden kartoittamiseksi ja alan koulutuksen kehittämiseksi. Projektilla sitoutetaan alan oppilaitokset ja toimijat yhteistyöhön toimivan ja ennakoivan valtakunnallisen koulutuksen palvelumallin aikaansaamiseksi.
Tulokset
Tavoiteltavana tuloksena projektissa on yhteistyössä kattavan alan oppilaitos-, yritys- ja sidosryhmäverkoston kanssa kehittää prosessi/konsepti, jonka avulla varmistetaan alan tarpeita vastaava osaaminen kattavasti ja ennakoivasti.
AJANKOHTAISTA
To 28.11.2024
Av-alan osaamistarpeet ja koulutuksen sekä työharjoittelun kehittäminen
klo. 12-16.00
Paikka: Mediapoliksen auditorio (os. Ransunraitti 1 33270 Tampere)
Webinaarilinkki ilmoittautumalla.
Aikataulu:
12-12:30 Avaus Juha Pitkänen/ Projektipäällikkö Tredu
Alustuspuheenvuoro Fanny Heinonen/ Ohjelmajohtaja Film Tampere
12:30-13:30 Osio 1: Av-alan osaamistarpeet
13:30-13:50 Kahvitarjoilu
13:50-16:00 Osio 2: Av-alan työharjoittelun kehittäminen
Kutsua saa jakaa vapaasti eteenpäin!
Ilmoittaudu tästä:
https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=M9Bc85cb2EyN5Fb9SCc54S5xr1XH-7xGi55WQ-zGhB5UNkowRzY2TVQ1Uk1WS09LQ0gxT1Y4MTI1SC4u&route=shorturl
———————————————————————————————-
7.3.2024 Vooninkisali klo. 16-17.30
AV UP -hankkeeseen liittyvä keskustelutapahtuma 7.3. Vooninkisali klo. 16-17.30.
Aiheena ”Millaista osaamista av-ala tarvitsee 2030-luvulla”.
AV-ala elää murroksessa uudenlaisten haasteiden edessä. Tuotantoja tullaan tekemään Suomeen ja Tampereelle ulkomailta asti, toisaalta vastavalmistuneet opiskelijat eivät aina työllisty alan töihin. Suhdanneherkkä AV-ala kärsii samanaikaisesti tietynlaisten ammattiosaajien puutteesta ja työttömyydestä. Tekijöitä puhuttavat sellaiset aiheet kuin moniosaamisen versus syväosaamisen vaatimukset, oman IP:n kehittäminen, kansainvälistyminen, tekoälyn käyttö osana tuotantoja sekä sosiaalinen vastuullisuus työn tekemisen ohjaavana mittarina. Millaista vastavalmistuneen/freelancerin on tällaisella kentällä toimia, ja miten hän voisi valmistautua muuttuvaan tulevaisuuteen?
Mediapoliksen opiskelijat kuvaavat ja streamaavat tapahtuman Telma Tuomiston johdolla.
https://tamperefilmfestival.fi/ammattilaiset/ammattilaistapahtumat/minkalaista-osaamista-av-ala-tarvitsee-2030-luvulla/
Kesto
Projekti toteutetaan ajalla 1.1.2024 – 31.12.2026.
Salkku
Kestävä elämäntapa.
Vastuuhenkilö
Projektipäällikkö Juha Pitkänen Juha.Pitkanen@tampere.fi, Puh. 050 4334840