Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun toimintaohjeet koronavirusepäilytilanteessa

Julkaistu 12.8.2020 8.55

Valtakunnallisia ohjeita tulee seurata ja noudattaa.

Vain terveenä oppilaitokseen
 

1. Seuraa ja noudata ohjeita.

2.Oireilevien tulee pysyä kotona, oireettomat voi toimia normaalisti.

3. Opiskelija saa apua oman opiskelukuntansa terveydenhuollosta.

Koronatilanne elää, ja ohjeistukset täydentyvät pitkin syksyä. Yleistä hallituksen, ministeriöiden ja THL:n ohjeistusta tulee seurata ja noudattaa. Valtakunnan tasolla annettavat ohjeet ja suositukset koskevat myös Tredun opiskelijoita ja henkilökuntaa, kuten esimerkiksi matkustukseen ja siihen liittyviin karanteeneihin liittyvät ohjeet ja määräykset.

Tredun ohjeet nojaavat valtakunnallisiin ohjeisiin. Tredun omia ohjeita kootaan www.tredu.fi -sivulle. Lisäksi tulee seurata aktiivisesti Wilma-viestejä.

Jokaisen tulee toimia vastuullisesti ja omaehtoisesti estää eri tavoin viruksen leviämistä. Oppilaitokseen tullaan vain terveenä.

Opiskelija saa terveydenhuoltopalvelut Ulkoinen linkkiopiskelukuntansa terveydenhuollosta

Keskeistä on pysyä rauhallisena ja noudattaa annettuja yhteisiä ohjeita. Tredussa tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa ja turvaetäisyyksiä. Tilanteet voivat vaihtua nopeasti, joten äkillisiin muutoksiin tulee varautua.

Oireilevien tulee pysyä matalalla kynnyksellä kotona, oireettomat toimivat normaalisti. Pienilläkin oireilla tulee jäädä kotiin sairastamaan, oireita ovat esimerkiksi pieni lämpö ja yskä.

Oireilevan henkilön perheen muut oireettomat perheenjäsenet voivat olla normaalisti töissä tai oppilaitoksessa. Samoin oppilaitoksessa mahdollisesti altistuneet oireettomat opiskelijaryhmän muut jäsenet ja opettaja toimivat normaalisti. Oireisen tulee pysyä kotona.

Oireisen tulee mennä testiin ja olla omaehtoisessa karanteenissa, kunnes testin tulos on tullut noin 1- 3 vuorokauden kuluessa. Terveydenhuolto antaa tarkemmat määräykset ja ohjeet oireilevalle. Mikäli tulos on positiivinen, toimitaan infektioyksikön ohjeiden mukaan. Tarvittaessa terveydenhuolto asettaa opiskelijaryhmät / toimipisteet karanteeniin.

Koska korona tarttuu pisaratartuntana, suositellaan seuraavia toimintaohjeita koronavirusepäilytilanteessa:

1. Koulupäivän aikana koronalle tyypillisiä oireita saavan tulee ilmoittaa asiasta OMA-opettajalle/esimiehelle.

2. Oireileva ohjataan erilliseen tilaan odottamaan kuljetusta kotiin. Alaikäisen huoltajaan otetaan yhteyttä ja pyydetään hakemaan oireileva kotiin. Oireilevan tulee poistua kotiin muuten kuin julkisia kulkuvälineitä käyttäen. Opiskelija, jolla on oireita, ohjataan ottamaan yhteyttä oman opiskelukunnan terveydenhuoltoon/opiskeluterveydenhuoltoon.

3. Suotavaa on, että listataan henkilön mahdolliset kontaktit sekä kartoitetaan pinnat/työvälineet, joihin oireileva on koskenut, ja pinnat puhdistetaan.

4. Ryhmälle kerrotaan avoimesti ryhmässä havaitusta koronaepäilystä ilman henkilön nimeä.

5. Kontaktien tulee noudattaa korostuneen huolellisesti hygieniaa ja turvavälejä. Oireettomat toimivat muuten normaalisti.

6. Kahden täysin oireettoman päivän jälkeen tai koronatestin ollessa negatiivinen, oireillut voi palata oppilaitokseen.

7. Noudatetaan terveydenhuollon antamia ohjeita.

8. Kaikissa tilanteissa tulee toimia rauhallisesti ja ylläpitää turvallisuuden tunnetta niin oireilevan kuin oppilaitokseen jäävän ryhmän kanssa.

Ennaltaehkäisy

Ethän tule sairaana oppilaitokseen.

Kädet pestään tai desinfioidaan usein, etenkin ruokailun yhteydessä sekä ennen ja jälkeen yhteiskäytössä olevien laitteiden käyttöä (kirjaston tai tietokoneluokan työasemat, opettajien huoneen työasemat, neuvotteluhuoneen työasema, kopiokoneet, tulostimet, kirjaston lainausautomaatti).

Kehotetaan työntekijöitä ja opiskelijoita seuraamaan omaa terveydentilaansa (oma arvio / itsearviointi) ja mahdollisia koronaoireita ja olemaan matalalla kynnyksellä yhteydessä omaan terveyshuoltoonsa sekä jäämään kotiin.

On suotavaa, että toimipisteissä puhdistetaan tavallista huolellisemmin yhteiskäytössä olevia työvälineitä. Laitteiden ja työvälineiden puhdistamiseen liittyviä ohjeita tulee pyytää laitevalmistajilta ja -toimittajilta.

Turhia kontakteja tulee välttää ja niistä kannattaa pitää kirjaa mahdollisten tartunnalle altistuneiden selvittämiseksi.

Lisätietoja

Ulkoinen linkkiOmaolo-palvelu

Ulkoinen linkkiOpiskelijaterveydenhuollot

Ulkoinen linkkiTHL - lisätietoa mm. altistumisesta

Ulkoinen linkkiTHL – lisätietoa matkustamisesta
Tampereen kaupungin terveyspalvelujen neuvonta
p. 03 100 23

TAYS
p. 03 311 65 333