Inspiraatiota ja verkostoitumista Tredun media-alan avoimissa ovissa
Tredun Hepolamminkadun kampuksen media-alan avoimia ovia vietettiin torstaina 19.9. Paikalle oli kutsuttu yhteistyökumppaneita, opettajia sekä opiskelijoita. Iltapäivä tarjosi ainutlaatuisen mahdollisuuden verkostoitua ja jakaa tietoa siitä, mitä kaikkea media-alalla voi opiskella ja tehdä. Vastaava tapahtuma on järjestetty aikaisemminkin, mutta ei näin laajana. Tapahtumaan osallistui reilut 50 vierasta.
Tapahtuman avasi koulutuspäällikkö Sisko-Liisa Sillanpää yhdessä media-alan lehtorin Johanna Veijasen kanssa. Media-alan henkilökunta esitteli itsensä yleisölle. Ohjelmaan kuului erilaisia esityksiä. Kuulimme Greyland Gamesin peliprojektista, jonne Tredun media-alan opiskelija on tehnyt visuaalista sisältöä. Kiilto Oy kertoi viestinnän työtehtävistä avoimen harjoittelupaikan näkökulmasta. Siirtokuva Oy valaisi meitä DTF-tekniikasta ja Tredun oma yrityskoordinaattori Kaisu Paloheimo kertoi Tredun koulutustarjonnasta sekä yritysyhteistyöstä.
Paikalla olivat myös media-alan lehtorit Minna Alanko-Pirinen sekä Kimmo Koskinen. Alanko-Pirinen ja Koskinen ovat tiiviisti mukana kilpailutoiminnassa. Alanko-Pirinen on tällä hetkellä myös mediasuunnittelun lajipäällikkö SkillsFinlandin kilpailutoiminnassa. Koskinen palasi juuri WorldSkills-kilpailuista Lyonista, Ranskasta, missä hän toimi mediasuunnittelu lajissa eksperttinä. Molemmat heistä suosittelivat osallistumaan kilpailutoimintaan, jos se vähänkin kiinnostaa. Kilpailutoiminta mahdollistaa erilaisia oppimiskokemuksia normaalin koulunkäynnin lisäksi.
Taitajissa SM-hopeaa 2024 mediatekniikan lajissa voittanut Ariela Salonen kannusti myös opiskelijoita lähtemään Taitajien semifinaaleihin:
– Kilpailuaikana opin paljon stressinhallintaa ja koko kilpailu oli aivan mahtava kokemus. Osallistuminen Taitajiin näyttää hyvältä myös CV:ssä, Salonen kertoo.
Päivän aikana Digmarit ry esitteli lyhyesti toimintaansa. Digmarit ry on markkinoinnin, luovan alan ja ICT-alan ammattilaisten oma ammattiyhdistys. Tapahtumassa jaettiin myös kunniakirja ja sen vastaanotti Visual Raman Raisa Taurinka. Media-ala antoi kunniakirjan Tauringalle kiitoksena erinomaisesta ja pitkäaikaisesta yhteistyöstä.
Monipuolisten esitysten lisäksi paikalla oli erilaisia pisteitä. Esimerkiksi eTredu esitteli showroomissaan Active Floor -peliä, media-alan studiossa pääsi ottamaan itsestään green screen -tekniikalla kuvan ja painohallissa esiteltiin painoviestinnän tuotteita. Hepolamminkadun elintarvikealan opiskelijat olivat valmistaneet tapahtuman vieraille maistuvia herkkuja: listalta löytyi muun muassa siemennäkkäriä, smoothieita, mustikkapiirakkaa sekä sorbettia. Media-alan ja elintarvikealan välillä on ollut jo pitkään yhteistyötä. Media-alan opiskelijat ovat suunnitelleet ja teipanneet esimerkiksi gelato-vaunun ilmeen. Yhteistyötä tehdään eri tavoilla esimerkiksi opinnollistamalla tapahtumia.
Media-alan luokissa oli nähtävillä opiskelijoiden työnäytteitä sekä ansioluetteloita, joihin yhteistyökumppanit pystyivät tutustumaan halutessaan. Myös media-alalla, kuten ammatillisessa koulutuksessa ylipäätään, harjoittelupaikat ovat tärkeä osa opiskelua ja oppimista. Yritysyhteistyötä tehdään esimerkiksi työharjoitteluiden, näyttöjen arvioinnin ja materiaalien ja vinkkien parissa. Media-alan lehtorin Johanna Veijasen mukaan yritysyhteistyöt ovat todella tärkeitä opiskelijoiden kannalta:
– Näen, että tämä lisää kyllä opiskelijoiden työllistymismahdollisuuksia. Tänäänkin täällä oli pari yritystä etsimässä työntekijöitä, Veijanen kertoo.
Päivän päätteeksi nautimme vielä livemusiikista, jota esitti Tredun oma opiskelija. Tämä oli täydellinen päätös onnistuneelle päivälle.
Lisätietoja
Johanna Veijanen
lehtori
0408064895
johanna.veijanen@tampere.fi