Kulttuuriravintola Jalmari työllistää valmistuvia opiskelijoita Kangasalla
Tredun Kangasalan kampuksen ravintola- ja catering-ala on jo usean vuoden tehnyt läheistä yhteistyötä Kulttuuriravintola Jalmarin kanssa. Kangasala-talossa toimiva ravintola on toiminut työssäoppimispaikkana monille opiskelijoille ja myös palkannut heitä työntekijöiksi harjoittelun päätyttyä.
Monipuoliset harjoittelupaikat
Tredun ja Kulttuuriravintola Jalmarin yhteistyö on jatkunut jo 2,5 vuotta. Vuosittain Jalmarissa on työssäoppinut 5–7 opiskelijaa. Kangasala-talon ravintola tarjoaa opiskelijoille monipuolisen oppimisympäristön. Arkisin Jalmarissa pääsee lounaalle, viikonloppuisin tarjoillaan a la cartea. Jalmari tuottaa Kangasala-talon tapahtumakävijöille väliaikatarjoiluja ja kokousruokailuja ja -kahvituksia. Ravintolasta saa myös juhlapalvelua. Yritys pyörittää lisäksi Kangasalan pääkirjaston kahvilaa.
Kuvat: Kangasala-talon kuvapankki / Tiia Ennala
Opiskelija on osa Jalmarin työyhteisöä
Opiskelijat pyritään Jalmarissa ottamaan tasavertaisiksi työkavereiksi.
– Olemme pyrkineet siihen, että opiskelija pystyy toimimaan perehdytyksen jälkeen työyhteisön jäsenenä. Se luo hyvää yhteishenkeä ja opiskelija pääsee hyvään työrytmiin muiden kanssa. Emme halua, että opiskelija hautautuu tiskinurkkaan tai pelkästään siivoaa, ravintolan toimitusjohtaja Janne Heinonen kertoo. – Aika nopeasti kun paikkoihin on tutustuttu, hypätään tositoimiin ohjaajan parina.
Jalmarissa perehdytys tehtäviin tehdään kunkin työssäoppijan taitojen mukaan.
– Sama kaava ei aina toimi kaikilla, ja hyvä niin. Kiire ei kuitenkaan ole. Saa ottaa rauhassa, Heinonen sanoo.
Jalmari työllistää valmistuneita
Työssäoppimisjaksot Jalmarissa ovat usein johtaneet hyvää lopputulokseen. Ravintola on pystynyt useita kertoja tarjoamaan työsopimusta juuri valmistuneelle opiskelijalle. Erityisesti pidemmän harjoittelujakson tehneet opiskelijat ovat työllistyneet hyvällä todennäköisyydellä.