Makunautintoja ja ammatillista kasvua – Tredun opetusravintolat ja -kahvilat tarjoavat molempia

Kaksi Tredun ravintola- ja catering-alan opiskelijaa hymyilee kameralle.

Tredulla on opetusravintoloita ja –kahviloita tällä hetkellä kolmella eri kampuksella: opetusravintola Eveliina ja kahvila Saareke Kangasalla ja opetusravintola Elmeri ja Cafe Eevi Santalahdentiellä, sekä elintarvikealan alainen juuri avajaisiaan viettänyt Tredun Herkku Hervannassa.

Kaikki opetusravintolat ja -kahvilat tarjoavat opiskelijoille mahdollisuuden oppia konkreettisesti tekemällä. Näissä ympäristöissä opiskelijat pääsevät jo ensimmäisestä vuodesta lähtien osallistumaan niin keittiön kuin asiakaspalvelun tehtäviin, luoden perustan ammatilliselle osaamiselle.

Ravintoloissa ja kahviloissa opiskelijat kohtaavat aitoja asiakkaita päivittäin, mikä lisää työelämälähtöisyyttä ja tuo oppimiseen käytännönläheisyyttä. Samalla asiakkaat saavat nauttia laadukkaista tuotteista ja palvelusta, joita opiskelijat valmistavat ja tarjoilevat osana tutkintovaatimuksiaan. Opetusravintolat ovat paitsi oppimispaikkoja, myös tärkeä kohtaamispaikka niin Tredun henkilöstölle kuin ulkopuolisille asiakkaille. 

Aidot asiakaskohtaamiset kehittävät ammatillista varmuutta 

Opetusravintoloissa oppimistehtäviään suorittavat pääasiassa ravintola- ja catering-alan opiskelijat, mutta myös liiketoiminnan opiskelijat osallistuvat esimerkiksi kahviloiden asiakaspalveluun ja esimerkiksi tuotteiden täyttötehtäviin. Näiden ympäristöjen vahvuus on nimenomaan se, että ne ovat osa aitoa, asiakaspalvelulähtöistä toimintaa – opetusravintoloissa valmistetaan päivittäin lounaita todellisille asiakkaille, joita tulee niin talon sisältä kuin sen ulkopuoleltakin. Aidot asiakaskohtaamiset luovatkin konkreettisia tavoitteita opiskelijoille, ja motivoivat heitä suoriutumaan parhaansa mukaan, sillä kyseessä on aidon työelämän kaltaisia työtilanteita, joiden avulla opiskelijat voivat valmistautua entistä paremmin työelämän vaatimuksiin jo opiskeluiden aikana. Opetusravintolat ja kahvilat toimivatkin usein opiskelijan ensimmäisenä kosketuksena asiakkaan kohtaamiseen ja asiakkaan palveluun. 

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan lehtori Heidi Kinnarin mukaan opetusravintolat ovat olleet osa koulutusta jo pitkään, ja niiden historia ulottuu kauas.   

”Opiskelijoiden kannalta on hienoa, että he pääsevät heti ensimmäisestä vuodesta lähtien mukaan opiskelemaan näissä ympäristöissä. Tämä mahdollistaa sen, että he saavat tuntumaa aitoihin työelämän tehtäviin jo varhain”, Kinnari toteaa. ”Aluksi työtä tehdään ohjatusti, mutta ajan myötä opiskelijat alkavat toimia itsenäisemmin, mikä kasvattaa heidän ammatillista varmuuttaan.” 

Opiskelijat kehittyvät ammattilaisiksi ja asiakkaat nauttivat laadusta 

Opetusravintolat eivät ole pelkästään opiskelijoiden hyödyksi. Ne tarjoavat myös paikallisille ja Tredun henkilökunnalle mahdollisuuden nauttia laadukkaista lounaista ja tuoreista leivonnaisista. Kinnari suosittelee lämpimästi kokeilemaan opetusravintoloiden tarjontaa: ”Erityisesti lounaat ovat todella suosittuja myös ulkopuolisten asiakkaiden keskuudessa.” 

Opetusravintolat ja kahvilat ovat erinomainen esimerkki siitä, miten opiskelijat voivat saada käytännön kokemusta ja oppia aidossa työympäristössä. Tredun oppilaat saavat valmiuksia tulevaan työelämään, ja samalla asiakkaat voivat nauttia korkealaatuisista tuotteista opiskelijoiden kehittyessä tulevaisuuden ammattilaisiksi. 

Tredun opetusravintoloiden ja -kahvilat kampuksittain

Santalahdentie

  • Opetusravintola Elmerin valikoimissa on ma-pe klo 11-13 tarjoiltu lounas
    • Runsas buffetlounas sisältää leipävalikoiman, salaattipöydän, päivän keiton, jälkiruoan ja kahvin 12.00 €
    • Keittolounas sisältäen salaattipöydän, päivän keiton, jälkiruoan ja kahvin 10.50 €
  • Cafe Eevin valikoimista löytyy ma-to klo 7.45-17.30 ja pe klo 7.45-15.30 valmistettu kevyt salaattilounas, joka sisältää leivän, veden, lisukkeet ja kahvin 7,50 €
    • Kahvilasta löytyy myös päivittäin vaihtuva valikoima sekä suolaisia että makeita leivonnaisia ja elintarvikkeita

Kangasala

  • Opetusravintola Eveliinan valikoimissa on ti-pe klo 11-13 tarjoiltu lounas
    • Herkullinen lounas sisältää leipäpöydän, salaatin, keiton, pääruoan ja jälkiruoan kahveineen 11,50 €
    • Keittolounas sisältäen salaattipöydän, päivän keiton, jälkiruoan ja kahvin 9,50 €
  • Kahvila-myymälä Saarekkeen runsaasta valikoimasta löytyy konditoriaopiskelijoiden loihtimia leivonnaisia sekä elintarvikkeita

Hepolamminkatu

  • Kahvila-myymälä Tredun Herkun hyllyiltä löytyy vaihteleva tarjonta erilaisia elintarvikkeita, kuten leivonnaisia, suolaisia ja makeita herkkuja, valmisruokatuotteita sekä lihavalmisteita

Useita konditoria- ja elintarviketuotteita löytyy myös Tredu-kaupan valikoimista, jonka kautta tuotteita voi tilata noudettavaksi.