Pidetään yhtä -projektin syksyn kuulumiset
Tredutasoinen Pidetään yhtä -projekti (OPH) alkoi tämän vuoden alussa ja päättyy ensi toukokuussa. Projektissa työskentelee kaiken kaikkiaan 18 henkilöä vaihtelevilla tuntimäärillä. Projektitiimi kehittää yhdessä opiskelijoiden ja opettajien kanssa arkea helpottavia ratkaisuja. Tavoitteena on, että opiskelijat saavat tarvitsemaansa tukea oikeaan aikaan.
Koulutustallenteet kotiväeniltoihin ja huoltajille lähetettäväksi
Projekti on tarjonnut kotiväeniltoihin ja huoltajille Wilma-viestillä lähetettäväksi Mieli ry:n toteuttamat 2x30min koulutustallenteet: “Opiskelijan mielen hyvinvoinnin ja oppimisen tukeminen”. Koulutukset sisältävät tietoa nuoruusiästä kehitysvaiheena, tyypillisistä nuoruuteen liittyvistä asioista ja ilmiöistä, mielen hyvinvoinnin tukemisesta opiskelijan arjessa, keinoja ottaa puheeksi huolta ja auttaa nuorta tuen tarpeissa.
Pilotti: Puhelinpalvelu aloittaa 9.9.
Apua ja tukea opiskeluajan ulkopuolella -puhelinpäivystys aloittaa syyskuussa. Puhelinlinjalla opiskelija voi keskustella tai viestitellä Tredun tuen tarjoajan kanssa sekä opiskeluun että muuhun elämään liittyvistä asioista oikea-aikaisesti.
Opiskelijoiden puhelinlinjan päivystäjinä toimivat nimetyt opetus- ja ohjaustehtävissä toimivat henkilöt. Puhelinpäivystys palvelee maanantaista torstaihin klo 16–18 välisenä aikana. Tavoitteena on, että opiskelija tulee autetuksi joko puhelun aikana tai päivystäjä ohjaa hänet kyseisen avun piiriin. Apua ja tukea opiskeluajan ulkopuolella –puhelimen numero on: 040 175 4470.
Pilotti: Walk in -pajat kampuksilla
Projektissa kehitetään Walk in –pajoja opiskelijan oikea-aikaisen ja tarpeellisen tuen varmistamiseksi. Pajoissa voidaan esimerkiksi seurata HOKSin toteutumista ja opintojen edistymistä sekä ohjata opiskelija tarvittaessa muihin tukipalveluihin. Walk in –pajamalli täydentää Treenaamon ja Ohjaamon toimintaa sekä tekee näiden kanssa yhteistyötä. Pilotit ovat käynnissä tai kehitteillä näillä kampuksilla: Hepolamminkatu, Kankaantaankatu (Nokia), Pallotie (Ylöjärvi), Sammonkatu ja Santalahdentie.
Pilotti: Annie Advisor
Projektissa pilotoidaan Annie Advisor -tukibottia, joka tavoittaa opiskelijat siellä missä he ovat ja saattaa heidät sopivan avun äärelle ennen kuin ongelmat kasaantuvat. Tukibotin pilotointi on aloitettu keväällä ja sitä testataan yhteensä 400 opiskelijalla lähes kaikilla kampuksilla.
Pilotti: HOKS-ohjaus pariOMA-opettajamallilla
PariOMA-opettajamallissa “ohjaava opettaja” ja OMA-opettaja tekevät yhteistyötä. “Ohjaava-opettaja” keskittyy ensikertaisen HOKSin laadintaan, opiskelijan poissaolojen seurantaan ja yhteydenpitoon sekä panostaa ryhmäyttämiseen. Toiminnan tavoitteena on vähentää poissaoloja sekä edistää opintojen etenemistä. Toimintaa pilotoidaan logistiikan koulutusalalla Hepolamminkadulla ja Pirkkalassa.
Projektitiimi
Projektitiimissä työskentelevät Kankaanranta Jessica, Keikko Tea, Kuittinen Jonna, Lahtinen Sonja, Lehtinen Terhi, Mäkelä Marita, Malpakka Liisa, Marjalaakso-Salonen Sanna, Niinimäki-Lehtinen Marianne, Oittinen Marjaana, Palonen Mia, Pirinen Marjukka, Räntilä Tiina, Salo Marjo, Sydänoja Emma, Tuomola Marja-Leena ja Vehniäinen Sanna.
Projektissa on aloittanut työssäoppija Jasmin Oksio. Hän opiskelee Tredussa julkaisutuotantoa ja auttaa projektia etenkin viestintään liittyvissä tehtävissä. Jasmin on tehnyt projektin logon.