Toisen asteen yhteishaku alkoi – Tredussa 3030 aloituspaikkaa

Toisen asteen yhteishaku on meneillään ja jatkuu 7.4.2021 saakka. Toisen asteen yhteishaussa haetaan ammatilliseen ja lukiokoulutukseen. Treduun voivat yhteishaussa hakea peruskoulun suorittaneet opiskelijat, joilla eivät vielä ole suorittaneet aiempaa ammatillista tutkintoa. Myös ylioppilastutkinnon suorittaneet nuoret voivat hakea Treduun.

Hakemus täytetään opintopolku.fi-palvelussa. Tredusta on palvelussa tarjolla yhteensä 3 030 aloituspaikkaa. Kaikki meillä haussa olevat perustutkinnot esitellään täällä: Tredun hakuopas 2021

Tredu on pikakaista töihin ja ansioihin

Ammatillinen koulutus tarjoaa nuorelle hyvät lähtökohdat työelämään. Opiskelu on käytännöllistä ja opintoja voi muokata opiskelijan tarpeiden mukaan. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Ammattikoulutus on nopein kaista kohti työelämää ja omia ansioita.

Treduun voi hakea opiskelemaan

  • perustutkintoa
  • kaksoistutkintoa, johon kuuluu perustutkinto ja lukio-opinnot
  • ammatilliseen koulutukseen valmentavaa VALMA-koulutusta
  • urheilijaopiskelijaksi kaikkiin perustutkintoihin
  • kolmea englanninkielistä perustutkintoa: näihin haku 23.2. -31.3.2021Ulkoinen linkki Tredun verkkosivun kautta.

Tredusta väylä korkeakouluopintoihin

Tredusta on helppo tähdätä ammattiopintojen jälkeen korkeakouluopintoihin. Meillä voi suorittaa korkeakouluopintoja jo osana perustutkintoa. Laajin tapa suorittaa korkeakouluopintoja ovat väyläopinnot. Väyläopinnot ovat valmiiksi suunniteltu paketti korkeakouluopintoja. Niissä opiskelija suorittaa puolen vuoden tai vuoden korkeakouluopinnot ammatillisten opintojensa aikana. Näin myöhemmät korkeakouluopinnot saa suoritettua nopeammin.

Tredu tarjoaa väyläopintoja korkeakouluun näillä aloilla:

  • sosiaali- ja terveysala
  • kone- ja tuotantotekniikka
  • sähkö- ja automaatioala
  • liiketoiminta
  • metsäala.

Poimintoja haettavista koulutuksista

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Kone- ja tuotantotekniikka on Suomen tärkeimpiä teollisuuden aloja ja se tarjoaa huippumahdollisuudet työllistyä. Koulutus on myös erinomainen pohja alan insinööriopintoihin. Opiskelija valmistuu johonkin viidestä ammatista: koneautomaatioasentaja, koneasentaja, koneistaja, levyseppähitsaaja, muovi- ja kumituotevalmistaja.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto: Lähihoitaja

Lähihoitaja tekee kasvua ja osallisuutta edistävää hoito- ja huolenpitotyötä eri-ikäisten ja erilaisissa elämänvaiheissa olevien ihmisten kanssa. Lähihoitaja toimii moniammatillisissa tiimeissä ja verkostoissa sosiaali- ja terveysalan hoito-, huolenpito-, kasvatus- ja kuntoutustehtävissä. Työssään lähihoitaja hyödyntää monipuolisesti hyvinvointiteknologiaa.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto: Kokki tai tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Alan työpaikat ovat esimerkiksi ravintoloissa, kahviloissa, hotelleissa, henkilöstöravintoloissa sekä juhlapalvelu- ja matkailuyrityksissä. Tarjoilija erikoistuu tarjoilu-, asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviin, kokki puolestaan Kokki monipuoliseen ruoanvalmistukseen.

Logistiikan perustutkinto: Autonkuljettaja

Autonkuljettajana kuljetat kuorma-autolla tavaraa kaupan ja teollisuuden tarpeisiin. Voit myös huolehtia teiden ja katujen kunnossapidosta sekä jätehuollosta. Ammattitaitoosi kuuluu taloudellinen ja ennakoiva ajotapa, ohjeiden ja säännösten hallinta sekä vaarallisten aineiden kuljetuksiin liittyvien erityissäädösten tuntemus.

Osoite:
Sammonkatu 45 B 2
33540
Tampere

Puhelin:

040 1705649
(puhelin, pvm/mpm) Asiakaspalvelu

Maanantai
09:00–15:00

Tiistai
09:00–15:00

Keskiviikko
09:00–15:00

Torstai
09:00–15:00

Perjantai
09:00–15:00

Lauantai
kiinni

Sunnuntai
kiinni

Teksti:


Eeva Kaura