Virtuario innostaa oppimaan ja kokemaan

Virturio harjoitteet ja VR-lasit tarjoavat monia mahdollisuuksia opetuksen ja oppimiskokemusten rikastuttamiseen.

Tämän havainnollisempaa ei työturvallisuuden opiskelu voi olla. Tai hauskempaa! Jos virtuariolaseilla työturvallisuudesta innostuu peleistä opettajakin, on helppoa nähdä, että nuoremmille ikäluokille tämä on erittäin houkutteleva mahdollisuus oppia uutta.

Verkkopedagogi Riikka Saarinen, mistä tässä on kyse?
”Virtuario on helppokäyttöinen työturvallisuusmateriaali, helppo ottaa käyttöön ja simuloida erilaisia tilanteita. Virtuariosta löytyy työturvallisuuteen liittyviä harjoituksia laaja-alaisesti, esimerkkeinä mainittakoon ensiaputaidot, kemikaaliturvallisuus kuin haastavan asiakkaan kohtaamistakin. Harjoitukset sopivat Tredussa useimmille aloille, esimerkiksi uhkaava asiakas -harjoitus sopii kaikille niille aloille joilla on asiakaskohtaamisia.”

Tredun henkilökunta voi lainata laseja TOKI- kirjastoista kirjastokortilla, laseja löytyy tällä hetkellä 3 kappaletta eli yhdet jokaiselta pääkampukselta. Laseja lainataan pääkampuksilta myös muihin toimipisteisiin.
”Sisältöjä kehitetään Työterveyslaitoksessa jatkuvasti eteenpäin ja uudet sisällöt ovat välittömästi meidän käytössämme. Sisällöt toimivat niin suomeksi kuin englanniksikin” kertoo Sanna Kattelus.

Verkkopedagogi Riikka Saarinen ohjeistaa Virtuariolasien käyttäjää.

Parempaa keskittymistä teknologian avulla

Paljon helpompaa keskittyä kun häiriötekijöitä ei juuri ole! On hyvin havainnollista ja helppoa keskittyä eri tehtäviin ja teksteihin, kun kukaan ei keskeytä eikä oma puhelin ole kädenulottuvilla.
”Kokemus oli vaikuttava” komppaa Siniriikka Nevalainen eTredusta.
”Näillä laseilla liikkuminen virtuaaliympäristössä on vaivatonta ja todentuntuista verrattuna moneen muuhun virtuaalipeliin, joissa liikkuminen on yleensä nykivää”.

VR-lasit ovat Työterveyslaitokselta ja Virtuarion lisenssin hankkimisen takana on ICT-projekti Virtuaalisten oppimisympäristöjen jatkokehittäminen.

Tervetuloa tutustumaan virtuaalitodellisuuden maailmaan!

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Sanna Kattelus
puh 040 711 5373
sanna.kattelus@tampere.fi